Ena izmed stvari, ki si jih želimo vse ženske, je nežna, mehka, gladka, negovana koža – po obrazu in telesu. Tudi sama sem med njimi in čeprav nisem nikoli imela kakih posebnih težav s poraščenostjo, so bile obstoječe dlačice vseeno dovolj, da sem se odločila za trajnejše odstranjevanje s tehnologijo IPL.
 
Takrat, pred nekje 8 leti, je bil ta postopek bolj kot še ne precejšnja novost, redko dostopen in tudi precej drag. In kar je še huje, ni se obnesel vsem uporabnicam, tako, da so nekatere kar nekaj denarja 'zmetale skozi okno'. Tehnologija na nekatere namreč ni delovala, ostale pa so morale za vzdrževanje lepe in gladke kože redno obnavljati ne ravno poceni tretmaje.
 

PREBERITE TUDI: Za vas preizkušamo: Do trajno gladke kože brez dlak kar v udobju lastnega doma

 
Zato je Lumea tudi tako izvrstna rešitev – ko jo kupimo, jo imamo vedno pri roki, njena sijalka pa je tako kakovostna, da uporabo na najvišjem nivoju zagotavlja kar 17 do 20 let! Torej nam ne bo treba več skrbeti, da se nam bodo dlake vrnile in bomo morale spet izgubljati čas z iskanjem salonov in plačevanjem dragih tretmajev. Le redno bomo obnavljale tretmaje doma vsakih nekaj tednov do mesecev oz. po potrebi in tako imele vedno brezhibno gladko kožo brez dlačic.
 
Sama sem imela v zvezi z IPL res izjemno srečo, saj so moja koža oz. dlačice očitno zelo dovzetne za to tehnologijo. Po približno 7 tretmajih mi je večina dlačic izpadla in ni zrasla nazaj skoraj 7 let, kar je res neverjetna redkost. Po nekje 7 letih pa so se mi začele počasi vračati.
 

PREBERITE TUDI: Moja prva uporaba IPL-odstranjevalca dlačic Philips Lumea

 
In ko se jih je nekaj vrnilo in sem začela ravno razmišljati, da bi morda odšla na kak obnovitveni tretma – gladka koža in brezskrbnost, ki ju prinese trajnejše odstranjevanje, sta neprecenljivi! – je prišla Lumea. "Kot naročeno!" sem si mislila. Iskanje salona, usklajevanje terminov in podobno mi ni namreč prav nič dišalo.
 
 
Tako sem se odločila, da preizkusim Lumeo SC2009. Bila sem res zelo presenečena nad preprostostjo uporabe – toliko bolj, ker je brezžična! – še bolj pa, ko so mi že po prvi uporabi po dobrem tednu začele izpadati dlačice. Juheeeej! Skoraj nisem mogla verjeti, da je naprava za domačo uporabo lahko tako učinkovita.
 

PREBERITE TUDI: Odstranjevanje dlačic s tehnologijo IPL: kako deluje, kako se uporablja in kakšni so učinki

 
No, ampak veselja je bilo sprva kmalu konec, saj se mi je zdelo, da po naslednjih nekaj uporabah – po navodilih na začetku na vsakih 14 dni – ni bilo tako opaznega učinka. Potem mi je pa le 'kapnilo': dlake mi niso izpadle, ker mi jih precejšnji delež sploh več ni zrasel! Preprosto jih ni bilo več. Neverjetno.
 
Lumeo sem uporabila tudi po nogah, kjer dlak (tudi pred klasičnimi IPL-tretmaji) skorajda nisem imela – če jo že imam, zakaj pa ne? In že po dveh uporabah mi je izpadlo še tistih nekaj dlačic, ki sem jih imela na nogah.
 
 

PREBERITE TUDI: Takole za gladko kožo brez dlak skrbijo znane osebnosti

 
Najbolj trdovraten je bil bikini, kjer so dlačice tudi najmočnejše, zato je trajalo dlje časa. Tam sem res opazno zmanjšanje dlačic zaznala po nekje 5. uporabi, tako, da je sedaj komaj kje kaka dlačica.
 
 
Skratka, z Lumeo sem izjemno zadovoljna, težko bi bila bolj. Moja koža je ponovno mehka in svilnato gladka – vedno. Nobenega strnišča; nobenih vraščenih dlak; nobene razdražene kože. Britvica, ki sem jo prej občasno uporabljala, počiva v omari, pa tudi na občasne obiske kozmetičark lahko ponovno pozabim. Preprosta uporaba najprej na 14 dni, nato vse manjkrat – na 6 do 8 tednov in še to, kadar imam čas; v udobju lastnega doma; hitri in opazni rezultati; vedno doma pri roki in vedno gladka koža. Mislim, da če se ženska odloči za eno razvajanje in si privošči en izdelek, ki ji bo ne le olajšal, temveč tudi polepšal življenje – naj bo to Philips Lumeasmiley
 

Foto: Vesna Lasič

 

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj