… mesec čistilnih akcij v letu 2013. Po lanski najuspešnejši prostovoljski okoljevarstveni akciji v zgodovini človeštva, Očistimo Slovenijo 2012, je ponovno napočil čas, da združimo moči in v tem času poskrbimo, da bo okolje, v katerem živimo, čisto in lepo.

Društvo Ekologi brez meja, organizator vseslovenskih čistilnih akcij v enem dnevu in Turistična zveza Slovenija, pobudnica čistilnih akcij že 20 let, tokrat v skupnem pozivu vabijo vse prebivalce Slovenije, da se tudi letos pridružijo pri čiščenju in urejanju okolja v njihovem domačem kraju. Prav tako vabijo vsakogar, ki v naravi opazi divje odlagališče, da ga prijavi v register divjih odlagališč: register.ocistimo.si,saj je register odlično orodje, da nekoč dokončno počistimo z divjimi odlagališči.


Foto: zavas.com

Organizatorji, ki so tokrat občine in lokalna društva, računajo na lepo pomladansko vreme, ozračje nabito s pozitivno energijo, in predvsem računajo na vse prostovoljce, da skupaj o čistimo Slovenijo…dokler ne bo čista!

Kako se lahko pridružite? Vse prijavljene lokalne čistilne akcije so zbrane na seznamu: http://ebm.si/cistilne.

Prav posebej so tokrat na čistilno akcijo vabljeni prebivalci lani poplavljenih območij, da pomagajo očistiti nabrežja rek in potokov, ki so jih lani močno prizadele poplave in za seboj poleg razdejanja pustile kupe odpadkov. Skupaj poskrbimo, da bodo nabrežja rek in potokov na mednarodno leto sodelovanja na področju voda spet čista!

Kot prostovoljci pa se lahko vsi pridružite tudi vseslovenski ekološki akciji Očistimo vode, ki je namenjena ohranjanju slovenskih vodotokov in pomagajo popisati izpuste neočiščenih odpadnih voda. Društvo Ekologi brez meja in Turistična zveza Slovenije podpirajo sodelovanje in verjamejo v moč posameznikov, združenih v skupni cilj, da skupaj spremenijo svet, saj se zavedajo, da »na vesoljski ladji Zemlja ni potnikov. Vsi smo posadka.«, kot je nekoč povedal Marshal McLuhan.

Nikoli ne pozabimo, da smo skupaj močnejši!
Ekologi brez meja in Turistična zveza Slovenije

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj