… pomagati ženski. Gre za prvo raziskavo, v kateri so skušali ugotoviti učinek ženskega nošenja visokih pet na moško obnašanje. In če ženska potrebuje pomoč, ji bodo visoke pete pri tem zagotovo pomagale!​V raziskavi so opazovali, koliko so moški pripravljeni pomagati ženskam v visokih petah in koliko tistim v nizkih. Že več predhodnih raziskav, v katerih so dokazali, kako različne karakteristike kot so npr. postava, vrsta oblačil, ki jih ženska nosi ipd. vplivajo na moško vedenje in presojo žensk. Čeprav je povezava med seksapilnostjo in visokimi petami velikokrat izpostavljena, je to prva raziskava, ki je dejansko pokazala vpliv visokih pet na moško obnašanje.

Raziskava je nedvomno pokazala, da je skupaj z naraščanjem višine pete ženskih čevljev naraščala tudi moška pripravljenost pomagati – torej višje pete so imeli čevlji ženske, bolj so bili moški pripravljeni pomagati. Odkrili pa so še nekaj drugega – v lokalih so moški prej ogovorili ženske z visokimi petami kot tiste z nizkimi. “Višina pet ženskih čevljev ima močan vpliv na moško obnašanje,” so povedali raziskovalci, ki so ponovno poudarili, kako zelo se moški osredotočajo na ženski videz, ko presojajo in stopajo v stik s pripadnicami nasprotnega spola.

Raziskovalci so mnenja, moški povezujejo visoke pete s seksapilnostjo in seksualno voljnostjo ženske zato, ker manekenke v medijih in v oglasnih kampanjah nosijo skorajda izključno visoke pete. Raziskava je bila objavljena v Archives of Sexual Behavior.

PREBERITE TUDI: Moške privlačijo rdeče ustnice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj