Sama jo uporabljam vsak dan, ker da videz polnejših trepalnic, tudi če ne nosim maskare. Metoda je primerna za vse oblike oči, še posebej pa jo priporočam tistim s spuščenimi vekami, ki želijo videz občrtanih oči, a zaradi vek ne morejo nositi debelejše črte nad trepalnicami. Odlično se obnese tudi pri redkih, izpadajočih ali zelo svetlih trepalnicah, zaradi katerih je pogled neizrazit.

Potrebujemo

  • črno* senčilo ali gel ali cake eyeliner (predlagam, da preizkusite vse tri in ugotovite, kateri vam najbolj ustreza; sama trenutno uporabljam kar senčilo za veke)
  • tanek čopič (izberite obliko, ki najbolj ustreza vašim očem; sama se držim srednjega, tiste z večjimi očmi lahko uporabite prirezanega, tiste z manjšimi pa zašiljenega)

* Če želite manj intenziven učinek, lahko namesto črne barve lahko uporabite temno sivo ali rjavo.

Postopek

Naravne trepalnice:

Zelena linija označuje, kam nanesemo senčilo oz. gel. Začnemo na zunanjem kotičku in nanašamo izključno med korene trepalnic, ne na veznico – ta naj ostane neobarvana; če ponesreči nanjo zaide kaj barve, jo previdno obrišemo s prstom ali vatirano palčko:

Z izbranim čopičem s kratkimi gibi potiskamo barvo v trepalnice – ne rišemo klasične črte. Posebej smo pozorni na predele, kjer so razmaki med trepalnicami večji:

Odvisno od oblike očesa in vaše občutljivosti za nanašanje produktov ugotovite, v kakšnem položaju tehniko najlažje izvajate. Sama gledam naravnost v ogledalo, lahko pa glavo tudi rahlo nagnete nazaj ali s prstom privzdignete veko. Na začetku bo morda potrebno nekaj vaje in prilagajanja, a se boste hitro navadile.

Rezultat

Končni rezultat: nevpadljiva, a opazna razlika:

Nadaljujemo z ličenjem oči kot običajno. Če se odločite še za klasično črto nad trepalnicami, bo le ta lepše povezana z linijo trepalnic, kot bi bila brez (učinek lebdečega eyelinerja).

Če imate posebno občutljive oči ali niste vešči ličenja in se bojite, da bi se s čopičem poškodovali, lahko podoben učinek dosežete tudi, če zaprete oko in na enak način na tanko obrobite zgornji del trepalnic; barvo potiskajte v trepalnice in pazite, da črta ne bo predebela.

Uspešno ličenje!

Kontakt

9 KOMENTARJI

  1. Super! Tole pa meni pride zelo v poštev, ker sam eyeliner na mojih očeh nič kaj ne izgleda, pravzaprav mi zapre pogled. Čimprej sprobat 🙂

  2. Odličen članek, se že dlje časa spravljam k tej ‘metodi’, pa me je kar malo strah, ker oko ni navajeno tega občutka in se mi začnejo solziti oči. Bom definitivno poizkusila predlagane trike 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj