Vzorec prepiranja lahko privede do toksičnega in škodljivega vedenja, ki lahko konča vajin odnos. Če se vam zdi, da se s partnerjem vedno prepirata, še ni prepozno za spremembo. Lahko se naučite , kako ustaviti krog prepirov v razmerju in komunicirati s partnerjem na zdrav način.

1. Dajte drug drugemu prostor

Medtem ko se morate pogovarjati o težavah, vam ni treba (in verjetno tudi ne bi smeli) razpravljati o stvareh, ko so čustva visoka. Ko ste jezni drug na drugega, je večja verjetnost, da bosta eden ali oba izbruhnila ali dala žaljive komentarje. Morda se zdi, da je to majhna stvar, vendar si vzemite nekaj časa, da globoko vdihnete in se lotite teme, ko se oba umirita.

2. Kdo ima prav, ni vedno pomembno

Resnično ni zmagovalcev, ko se prepirate s partnerjem. Samo zato, ker ste morda na “pravi” strani težave, še ne pomeni, da ste zmagali. Včasih je potrebno opustiti svojo željo, da bi imeli prav, če se želite naučiti, kako se v razmerju nehati prepirati. Poskusite pogledati na stvari z vidika, da sta vidva in vaš partner ekipa – oba bosta zmagala, če bosta sposobna najti kompromis glede težave, s katero se ukvarjata.

3. Poskusite postati boljši poslušalec

Ne samo, da aktivno poslušanje lahko pomaga preprečiti prepire, ampak lahko izboljša kakovost vašega odnosa, hkrati pa izboljša številna druga področja življenja. Potrudite se, da svojemu partnerju resnično prisluhnete in mu pokažite, da ste slišali njegove skrbi.

4. Bodite odprti glede svojih čustev

Težko je biti ranljiv, še posebej, če se nenehno prepirata. Vendar pa vam lahko odprtost glede čustev pomaga, da se naučite, kako ustaviti krog prepirov v razmerju.

5. Preden spregovorite, se ustavite

Ko razpravljate o vroči temi, preštejte do 3, preden spregovorite. Če pritisnete gumb za premor, se lahko izognete žaljivim komentarjem, ki bi sicer lahko prepir le še bolj vzpodbudili.

6. Razvijte zdrave komunikacijske veščine

Slaba komunikacija lahko povzroči najrazličnejše težave v odnosih, še posebej, če ste v sporu s svojim partnerjem. Če se lahko naučite, kako v razmerju komunicirati na zdrav način, lahko nesoglasja vaš odnos okrepijo. Ko govorite, se prepričajte, da oba poslušata in se čutita slišana.

7. Poskusite biti sočutni

Včasih se vam partnerjevo vedenje morda zdi nenavadno ali nerazumno. Ena dobra taktika, ko se učite, kako prenehati s prepiri v razmerju, je, da se poskusite postaviti v kožo druge osebe in poskusite razumeti perspektivo svojega partnerja.

PREBERITE TUDI: 5 usodnih napak, ki jih naredijo pari med prepirom

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj