Te napake lahko uničijo zvezo, povzročijo, da se vi ali partner počutita duševno zlorabljena, utrujena in celo izčrpana, da bi ohranila odnos. Delajta na teh 5 napakah in opazujta, kako se bo vaš odnos za vedno spremenil.

Uporaba napačnih kretenj

Ko med prepirom uporabljate obrambno govorico telesa, kot je mahanje z rokami, obračanje stran, uporaba gibov s prsti, zavijanje z očmi itd., to še dodatno razjezi drugo osebo. Dejanja, kot so posmehovanje, stresanje z glavo in vijuganje rok, lahko poslabšajo situacijo.

Reševanje več težav naenkrat

Ta je zelo pogosto. Tudi če se prepir začne z eno temo, preraste v velik boj z več drugimi temami, ki se združijo v eno. Dodane so stare težave in pretekle napake. Lahko se lotite samo ene težave naenkrat in če združite več drugih, bo to samo zmedlo oba in spoznali boste, da na koncu ni bilo nobenega rezultata.

Igra obtoževanja

Zelo pogosto in enostavno je zgraditi primer, da drugemu dokažete, da se moti, in ga krivite za vso nesrečo v svojem življenju, a na koncu boste s to prakso le izgubili vajin odnos. Morda se vam zdi, da ste zmagali v prepiru in da je drugi partner v razmerju izgubil, a resnica je, da boste s tem izgubili tako partnerja kot odnos.

Napačen kraj in napačen medij

Že večkrat je bilo rečeno, da je najboljši način komuniciranja verbalna komunikacija. Uporabite telefon ali se srečajte iz oči v oči in se pogovorite. Ko si pošiljate sporočila, nihče ne more poznati vaše obrazne mimike ali tona. Mnogi pari situacijo še poslabšajo, ko se prepirajo zaradi sporočil. Lahko si jih napačno razlagamo na več načinov.

Prepir, ko ste utrujeni in lačni

Ta napaka je najbolj podcenjena. Morda se sliši smešno, vendar ima veliko težo. Zaradi prepira, ko ste utrujeni ali lačni, lahko rečete stvari, ki jih boste kasneje zagotovo obžalovali. Glede na študijo se ljudje z nizko glukozo v krvi bolj agresivno obnašajo do svojih partnerjev.

PREBERITE TUDI: 5 stvari, ki jih lahko storite po prepiru, da se umirite

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj