Obarvanost zob lahko pozroči veliko dejavnikov, a vendar so najpogostejši razlogi ravno ti, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. V kolikor menite, da razlog za obarvanost tiči v katerem izmed naštetih, se ga poskusite izogibati.

PREBERITE VEČ: Pot do lepih, zdravih in belih zob je preprosta

1. Kajenje

Poleg vseh zdravstvenih težav, ki vam jih povzroča (ali vam jih še bo) kajenje, je eden izmed njih rumena obarvanost zob. Neprijetna posledica je tudi slab zadah, ki prihaja iz vaših ust. Opustite kajenje, telo, zobje, koža, prijatelji … vam bodo hvaležni.

2. Pijača in hrana

Hrana in pijača, ki vsebuje veliko pigmenta prav tako povzroča obarvanost. Največja krivca sta prav kava in rdeče vino, če želite popolno belino zob, boste morali omejiti pitje vaše najljubše razvade.

3. Nekatera zdravila

Prav ste prebrali. K obarvanosti zob znatno prispevajo različni sirupi proti kašlju, antibiotiki in antihistaminiki (tablete proti alergijam).

4. Higiena

Večina ljudi si nepravilno ščetka zobe, premalo časa in premalokrat. Preverite, kako se pravilno lotiti čiščenja vaših zob, morda je ravno to krivec, da nimate nasmeška, ki si ga želite.

PREBERITE TUDI: Kokosovo olje – zobna pasta prihodnosti?

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj