Navajamo nekaj zelo pogostih vsakdanjih navad, k jim nekateri sledijo, pa naj bo to namerno ali nenamerno, zaradi katerih lahko izgledamo starejši.

Uživanje preveč alkohola

Uživanje alkohola ima številne neposredne učinke na naše telo, ki pa nam niso znani. Kožo lahko dehidrira in povzroči vnetje, kar povzroči zardevanje obraza in celo počene kapilare. Vse to nas lahko vizualno postara.

Preveč časa pred ekranom

Kultura dela od doma nas je preveč izpostavila modri svetlobi, proizvedeni iz pripomočkov, zaradi katerih smo lahko videti starejši. Vsi fizični sestanki in srečanja so se preusmerili na spletne platforme in resnično ne moremo zmanjšati časa pred zaslonom.

Premalo vode

Voda predstavlja približno 60 % človeškega telesa in je zelo pomembna za ohranjanje zdravega načina življenja. Če ne pijete dovolj vode, lahko pride do več težav, kot so utrujenost, pogoste bolezni, zaprtje in celo slabo zdravje kože. Na našem obrazu je opazna dehidracija v obliki suhosti, drobnih linij in celo podočnjakov.

Kajenje

Tobačni dim vsebuje številne toksine, ki zmanjšujejo kroženje kisika in več vitalnih hranilnih snovi v koži. Kajenje ustavi sposobnost naše kože, da ustvarja nove celice, zato smo videti ostareli.

Uživanje preveč sladkorja

Kolagen in elastin sta dve glavni spojini v koži, ki jo ohranjata čvrsto, debelo in mladostno. Študije kažejo, da pri zaužitju visokih koncentracij sladkorja ali glukoze aminokisline povezujejo v kolagen in elastin ter jih tako poškodujejo in ovirajo naravni proces obnavljanja telesa.

Stres in pomanjkanje spanja

Trenutno skoraj vsaka oseba nima spanja ali živi pod stresom. Ko spimo, se naš sistem telesa obnavlja in popravlja. Manj spanja, kot ga dejansko potrebujete, se lahko pokaže na obrazu. Ko ste pod stresom, vaš živčni sistem sprosti stresne hormone, kot je kortizol. Ta stresni hormon vodi do večje proizvodnje olja v naši koži, kar povzroči zamašene pore in izbruh aken. Spanje in stres sta tesno povezana, slab spanec lahko povzroči razdražljivost in stres, zdrav in trden spanec pa lahko izboljša počutje.

PREBERITE TUDI: 22 razlogov za redno gibanje!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj