Pena za večji volumen, volumenski lak za lase, tupiranje, navijanje … večina je poskusila vse. In potem so tu še posamični tanki laski, ki štrlijo stran od glave, še zlasti, ko čez lase pri oblačenju potegnemo kak pulover. Kaj pa je tisto, kar zares deluje, kaj da lasem volumen in

1. Izogibajte se vozlanju las

Eden izmed največjih strahov vseh s tankimi lasmi je vsak izpadel ali strgan las. Medtem ko proti izpadanju – še zlasti sezonskemu – ni kaj dosti pomoči, pa lahko preprečimo trganje zavozlanih las. Tanki lasje so še posebej podvrženi statiki in vozlanju v vetru in ob urejanju pričeske, zato strokovnjaki priporočajo nežno česanje in če se vam lasje radi vozlajo, na konice nanesite ustrezen balzam.

2. Pazite pri izbiri balzama

Nanos balzama ne bo dovolj – paziti morate, da izberete takšnega, ki vam las ne bo obtežil, saj je to zadnjem, kar potrebujejo tanki lasje, in da bo lase pomagal učinkovito razvozlati. Najmočnejši balzami, ki lase učinkovito razvozlajo, so ponavadi tudi zelo intenzivni kar se tiče vlaženja in hranjenja las in nežne, tanke lase lahko kaj hitro pretirano obložijo. Zato poiščite balzam, namenjen prav razvozlanju tankih las, ki je lahke teksture in las ne bo obložil.

Balzam vedno nanesite le na konice las, nikoli na celotne las in še zlasti ne preblizu lasišča, saj bodo lasje popolnoma poležani.

3. Lase razčešite že pred umivanjem

In pri umivanju pazite, da jih ne vozlate preveč. Pred česanjem mokrih las obvezno nanesite balzam na konice, ki se najpogosteje vozlajo, in šele po kaki minuti razčešite. Nikoli na silo ne razčesujte mokrih las, saj so takrat bolj občutljivi, krhki in se še hitreje natrgajo.

4. Uporabite šampon, ki vam ustreza

Za večino to ne bo hranilen šampon, namenjen negi suhih in poškodovanih las, temveč lahki šamponi, namenjeni hitro mastečim se in tankim lasem.

5. Menjajte šampone

Večina uporabnic, ki ima tanke lase, tudi prej ko slej ugotovi, da tudi najboljši šampon neha delovati, če ga neprestano uporabljajo, zato je priporočljivo imeti vedno v uporabi približno tri šampone, ki vam ustrezajo in jih uporabljajte izmenično. Dobro je, da je en šampon čistilni, še zlasti, če uporabljate tudi sredstva za oblikovanje in utrjevanje las. Ta bo lase očistil oblog, ki lahko povzročijo 'polizan' videz.

6. Spite z lasmi, nežno spetimi z mehko gumico iz blaga

Do največ vozlanja las pride ravno med spanjem, ko se obračamo in ob tem drgnemo lase ob blazino, zato si priskrbite mehko gumico, odeto v blago in lase zelo narahlo spnite na vrhu glave.

7. Dobro striženje je ključno!

Tako, kot dobro striženje poskrbi za lep volumen las, lahko slabo odvzame še tistega nekaj naravnega volumna, ki ga imamo. Vsekakor odpadejo predolgi lasje, kajti daljši kot so, tanjši in redkejši bodo videti, zato se izogibajte pričeskam, daljšim od ramen. Vedno je bolje 'žrtvovati' kakšen centimeter dolžine las kot tvegati videz redkih las in neustrezne in neurejene pričeske. Prav tako bo pretirano stopničasto striženje preveč razredčilo že tako premalo las. Ko najdete dobrega frizerja, se ga držite, saj pozna vaše lase, kaj vam pristaja in kako se vedejo vaši lasje, zato bo vedno izbral ustrezni pričesko. Za večino bo najbolj ustrezen paž, dolg največ do ramen, rahlo stopničasto postrižen, da so lasje na vrhu lažji, ne obtežijo in ne potegnejo las navzdol.


Le nekaj centimetrov krajši lasje lahko naredijo veliko spremembo v volumnu pirčeske

8. Sušite s sušilnikom in veliko okroglo krtačo

Po nekaj poskusih večina dolgolask s tankimi lasmi ugotovi, da se najbolje obnese sušenje s sušilnikom za lase. Sušenje na zraku žal odvzame ves volumen, zato priporočamo, da pred sušenjem na še mokre lase nanesete sredstvo za oblikovanje, utrjevanje in volumen las in nato sušite s fenom in krtačo. Pri tem se seveda izogibajte previsoki temperaturi, ki lahko scvre nežne, tanke lase.
Najbolje je lase umiti in posušiti zjutraj, saj se čez noč žal poležejo.

9. Po potrebi uporabite 'šampon' za suho 'pranje' las

Tanki lasje se pri večini imetnic tudi hitro mastijo, zato nikar ne odlagajte pranja las. Večina si mora umivati lase vsak drugi dan, nekatere pa celo vsak dan. Nikar ne skrbite, da lasem to škoduje – kakovosten šampon in nežno ravnanje z lasmi sta veliko boljša izbira kot mastno lasišče, ki deluje neurejeno in nehigienično in oddaja tudi poseben, neprijeten vonj. Le izjemoma uporabite 'šampon' za suho 'pranje' las, ki ga posprejate ob lasišču in ki popivna odvečno maščobo in lasem povrne volumen. Ker se tovrstni izdelki na laseh – še zlasti temnejših – ponavadi vidijo, jih dobro izčešite iz las.

10. Poskrbite za volumen na koreninah las

Eden najboljših načinov za boljši volumen je sušenje las z glavo navzdol in uporaba izdelkov, ki se jih nanese ob korenine las, torej ob lasišče. Pazite, da izberete izdelek, namenjen prav za korenine las, da bo dejansko poskrbel za volumen in ne bo obtežil ali namastil las. Kombinacija dobrega izdelka za volumen ob koreninah las, izdelka za oblikovanje in utrjevanje las in sušenja s sušilnikom z glavo, obrnjeno navzdol, naredi veliko spremembo.

11. Morska sol dela čudeže

Vse tanko-dolgolaske vedo, da imajo najlepši volumen, ko imajo lase slane od morja. Nekatere se zato poslužujejo preprostega trika; same naredijo mešanico morske soli in destilirane vode v prazni embalaži porabljenega spreja za utrjevanje in jo uporabljajo v ta namen. Seveda sol lase izsušuje, zato izberite toliko bolj kakovosten šampon in balzam.

12. Poskusite lasne podaljške

Medtem, ko jih nekatere ne marajo, saj otežkočajo nego las, spet druge prisegajo na njih. Z lasnimi podaljški se lahko dodal volumen in dolžino las in če so vaši lasje zares redki in tanki, so morda vredni preizkusa, še zlasti 'clip-in', ki jih pripnete za posebne priložnosti.
Vsekakor pa je najbolje, da se zavedate, da ne gostote ne debeline las ne morete spremeniti, zato jih sprejmite, kakršni so in naredite kar se da glede na naravno danost, da bo vaša pričeska urejena, lasje pa negovani.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj