Tuš glavo je med čiščenjem enostavno spregledati, saj je to ena od tistih stvari, ki niso takoj vidne očem. Ker pa voda, s katero umivate vaše telo, prihaja ravno iz glave za tuširanje, je dobro, da ji občasno posvetite nekaj časa in jo temeljito očistite.

1. Pripravite čistilo

Za čiščenje glave za tuš vam ni treba porabiti kopice denarja in kupovati posebnega čistila. Najboljše čistilo, ki bi učinkovito opravilo delo, lahko naredite kar sami doma. Preprosto zmešajte vodo in enak del alkoholnega kisa v okolju prijazno čistilo raztopino. Kis bo odlično razgradil mineralne usedline, ki se naberejo v drobnih luknjah na glavi.

2. Nanesite čistilo na glavo za tuš

Ko čistilo pripravite, lahko glavo za tuširanje očistite na dva načina:

  1. način: če je vaša tuš glava snemljiva, jo odvijte in postavite v posodo polno čistilne raztopine.
  2. način: če vaše glave za tuširanje ni mogoče odstraniti, preprosto položite čistilno raztopino v plastično vrečko in jo z gumijastim trakom privijte okoli tuš glave. Če se odločite za uporabo te metode, je pomembno zagotoviti, da je celotna glava tuša potopljena v raztopini kisa.

Pustite, da se glava za tuš nekaj ur namaka v raztopini. Če si želite zagotoviti dovolj časa, lahko postopek pričnete ponoči tik pred spanjem ali takoj po tem, ko se zadnja oseba v vašem domu umije.

3. Sperite glavo za tuš

Po končanem namakanju odprite vodo in nekaj minut pustite teči vročo vodo, da izperete morebitne naplake in ostanke kisa. Če redno čistite tuš glavo, ali če je nova, je to zadnji korak, ki ga morate storiti.

4. Očistite tuš glavo z gobico ali zobno ščetko

Če je bila vaša glava za tuš precej umazana, preden ste jo namakali v kisu, boste morda morali vložiti malo več truda v čiščenje. Vzemite zobno ščetko, potopite jo v čistilno raztopino in zdrgnite glavo za tuš, pri čemer poskusite prodreti čim bolj v notranjost. Ko zaključite, glavo zopet sperite.

PREBERITE TUDI: Naravna čistila za dom

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj