… narašča. Večina psihiatrov takoj predpiše antidepresive, ne upoštevajoč hude stranske učinke, neučinkovitost (Time.com) in dejstvo, da so lahko znaki depresije le znak pomanjkanja hranil, ki jih telo nujno potrebuje, ter nezdrave prehrane in odsotnosti gibanja. Zato je zelo pomembno, da preden posežete po sintetičnih antidepresivih (ki jih marsikdo nikoli več ne more prenehati jemati, kljub temu, da stroka večinoma trdi, da ne povzročajo odvisnosti), poskrbite za 3 ključne dejavnike:

1. Zdrava prehrana

Nezdrava prehrana dokazano povzroča depresijo, zato začnite jesti nepredelano hrano, predvsem svežo ekološko pridelano zelenjavo, sadje, nepražene oreščke in ribe. Izogibajte se uživanju mleka in mlečnih izdelkov; mesa in mesnih izdelkov ter pšenice v vseh oblikah.

2. Redno gibanje

Lepo število raziskav je že pokazalo, da gibanje izboljšuje počutje, saj povzroči sproščanje endorfinov, hormonov sreče. Ja, res je – včasih se je zelo težko spraviti, a ko vam uspe enkrat, se boste vsakič naslednjič lažje, tako neverjetne učinke ima gibanje na počutje! Če je le možno, se gibajte na soncu in svežem zraku.

3. Omega-3 maščobe

Poskrbite za vsakodnevni vnos kakovostnih omega-3 maščob, ki so najpomembnejše maščobe za možgane – tako za inteligenco kot tudi preprečevanje duševnih motenj in bolezni. Raziskave so pokazale, da lahko že zgolj prehransko dopolnilo omega-3 maščob odpravi znake depresije! V sodobni prehrani jih žal skorajda ni.

Naravni antidepresiv: 5-HTP

Če se vam stanje kljub navedenim ukrepom ne izboljša ali se počutite zelo slabo, lahko poskusite popolnoma naravno prehransko dopolnilo za zdravljenje depresije, 5-HTP. Več si preberite v članku o prehranskem dopolnilu 5- HTP.

Več o naravnem zdravljenju depresije pa si preberite v članku 12 načinov za naravno zdravljenje depresije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj