… zakaj se to zgodi? Izkazalo se je, da obstaja nekaj pogostih napak, ki jih delamo pri pranju perila in lahko sčasoma poslabšajo barvo naših najboljših kosov garderobe.

1. Madežev ne obdelamo takoj

Odstranite madeže z oblačil, preden jih operete. Čeprav se morda to zdi jasno, tega ne počnejo vsi. Če imate trdovraten madeže, ga morate vedno pred pranjem v pralnem stroju najprej obdelati ročno z različnimi preparati za odstranjevanje madežev.

2. Uporaba preveč detergenta (ali napačnega)

Če so vaša oblačila še naprej videti sivkasta, bi lahko pomagalo zmanjšanje količine detergenta za pranje peril . Ne glede na to, ali imate raje praške, gele ali kapsule, je uporaba pravih izdelkov za vaša oblačila še en način, da vaša oblačila dlje ostanejo v vrhunski obliki.

3. Ne ločimo barv od belih oblačil

Še ena očitna točka, vendar vsi ne ločijo belega perila od ostalih barv. Tudi pisana črta na vaši beli majici lahko poskrbi, da bo vaše belo perilo postalo sivo.

4. Preveč napolnimo pralni stroj

Prenapolnjenost pralnega stroja pomeni, da oblačila in perilo nimajo dovolj prostora za premikanje, so neenakomerno izpostavljeni detergentom in vodi ter so prisiljeni prenašati več trenja kot pralni stroj, napolnjen do pravilne ravni. Rezultat? Sivine namesto sveže beline.

5. Sušenje v sušilnem stroju

Po mnenju nekaterih strokovnjakov so bela oblačila in posteljnina le nekatere od stvari, ki jih ne bi smeli dati v sušilni stroj.

PREBERITE TUDI: Kako pravilno sortirati perilo za pranje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj