Nega kože je področje, o katerem bi zares lahko napisali zelo veliko. Tudi informacij o tem je na voljo ogromno, pravzaprav toliko, da je težko krmariti med njimi in ugotoviti, katera informacija bo za nas prava. Internet je prepoln lažnih in napačnih informacij, zato je nujno prepoznati kakovostne vsebine. Dermatologi svarijo pred najbolj pogostimi napakami, ki poslabšajo stanje vaše kože.

PREBERITE TUDI: Resnica o kozmetiki – 1. del


Uporaba navadnega mila

Navadno milo lahko vašo kožo močno izsuši. Uporabljajte raje kozmetične izdelke, ki so namenjeni čiščenju kože na obrazu. Pazite, da ne izberete čistilnih tonikov s premočnimi sestavinami, ki prav tako lahko izsušijo vašo kožo.

Dotikanje svoje kože

Včasih se dotikamo svoje kože na obrazu, pa se tega sploh ne zavedamo.; pred tem pa smo lahko na dlani imeli že veliko bakterij. Nehajte nenadzorovano praskati in stiskati mozoljev, saj s tem širite bakterije.

Vaša rutina čiščenja kože je ekstra hitra

Hitro in intenzivno čiščenje kože lahko kožo poškoduje, Vzemite si čas in kožo očistite nežno, kot le lahko. Uporabljate preveč kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo alkohol. Izdelki, ki bazirajo na alkoholni osnovi, lahko kožo zelo izsušijo, zato pazite, da tega ne uporabljate preveč in da kožo tudi ustrezno nahranite in navlažite.

PREBERITE TUDI: Napake, ki jih delate, ko si čistite obraz

Uporabljate preveč izdelkov za lase

Če uporabljate preveč izdelkov za lase, vam to lahko poškoduje lasišče in kožo ob lasišču. Previdno torej.

Dotikanje telefona in kože

Glede na raziskave, je vaš telefon desetkrat bolj umazan kot straniščna školjka. Ogabno, kajne? Kaj šele, če si služben telefon delite z drugimi. Uporabljajte zvočnik ali slušalke, telefona pa ne naslanjajte na svojo kožo.

Prepogosto umivanje obraza

Prepogosto umivanje obraza lahko poškoduje naravno zaščitno plast na koži, kar vodi do vnetij in aken. Obraz naj bi si čistili le 2x dnevno.

Pretirano drgnjenje kože

Ko drgnete svojo kožo, jo poškodujete. Z drgnjenjem ne boste odstranili aken ali gubic, zakaj bi torej to počeli? Nežno, torej.

Prehitro obupate nad izdelki ali rutino

Če pričakujete hitre rezultate, boste hitro obupali nad določenim izdelkom ali rutino, zato imate omaro polno različnih izdelkov, ki so odprti in neporabljeni. Izdelek morate uporabljati nekaj časa, da vidite rezultate. Če pa vam izdelek kožo zares poslabša, potem ga prenehajte uporabljati.

Uporabljate prevročo vodo

Pravilna uporaba vode za čiščenje obraza je uporaba mlačne vode.

Ne pozabljajte, da za lepo kožo ni pomembno le, kaj date nase, ampak kaj date vase. Zdrava, bogata in raznolika prehrana; zadostno vnašanje količin; skrb za duševno zdravje in aktivno gibanje je pomembno, da bo koža lepa in sijoča.

PREBERITE TUDI: Miti in resnice o negi kože

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj