Katero je eno od osnovnih načel gurujke pospravljanja in organiziranja Marie Kondo? Vsaka stvar, ki jo imate, mora imeti svoje mesto.

Marie, ki je poznana kot avtorica knjige Umetnost pospravljanja (The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing), je izdala težavo, ki jo opaža pri ljudeh kadar gre za pospravljanje. Da mesta za shranjevanje običajno niso funkcionalna, oziroma prilagojena potrebam ljudi.

PREBERITE TUDI: Kako ustvariti kapsulno garderobo, ki vam bo služila leta (in jo boste z veseljem nosili)

Če imate na primer nekje zloženih kup puloverjev, ki spominjajo na poševni stolp v Pisi, ni težava v količini, ampak v dejstvu, da za te puloverje niste našli primernega mesta v omari. Ko boste našli primerno mesto, boste na koncu dneva pulover zagotovo pospravili tja, kamor spada in tako imeli urejen dom. Vprašajte pa se tudi, ali je to mesto dovolj veliko za te stvari, ali potrebujejo nov prostor?

Marie Kondo priporoča, da si naredite načrt urejanja in shranjevanja: omislite si predale, namesto klasičnih omar za oblačila imejte predalnike, uporabljajte škatle, v katere shranjujte manjše kose, ali pa investirajte v novo omaro, ki bo vse to imela. S tem se boste izognili neredu in z drugimi besedami “tistemu stolu, na katerega zdaj nalagate vsa oblačila.”

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj