Ohranjanje postave je po 30. letu vsekakor izziv za vsako žensko, saj se metabolizem po 30. letu starosti upočasni. Potrebno je paziti na kvaliteto in kvantiteto zaužite hrane. Prav tako so 30. leta za žensko zelo stresna, saj je ravno v teh letih najbolj aktivna v službi kot tudi na družinskem področju. Posledice so seveda  manj časa za rekreacijo in manj časa za zdravo prehrano. 
 
Ne obupajte – obstajajo preprosti triki kako pospešite metabolizem, skurite več kalorij in izgubite pridobljene kilogramčke.
 

1. Izogibajte se sladkorju, tudi umetnemu!

Raziskave so pokazale, da umetni sladkor, ki sicer vsebuje manj kalorij, povečuje željo po hrani – kar vodi do konstantne lakote. Prav tako nadomestek sladkorja Aspartam blokira nekatere encime v črevesju, ki pomagajo pri prebavi.
 

2.  Jejte stročnice

Vsakodnevni obrok stročnic znatno pripomore k pospeševanju metabolizma, saj vsebujejo veliko vlaknin. Jejte torej lečo, fižol, grah…
 

 

3. V telo vnašajte dobre bakterije

Ki prav tako pomagajo pri metabolizmu. Zato uživajte probiotične jogurte, kislo mleko ipd. 
 

4. Zajtrk naj ne vsebuje preprostih ogljikovih hidratov

Bel kruh in marmelada za zajtrk odpadeta. Zajtrk naj bo sestavljen iz beljakovin in kompleksnih ogljikovih hidratov, ki vam dajejo zadosti energije in daljši občutek sitosti, zato čez dan ne boste zelo lačni. Predvsem pa ga jejte le, če ste lačni. Nikoli se ne silite s hrano, ker ste nekje prebrali, da 'morate' pojetsti toliko in toliko obrokov ali da 'morate' jesti zajtrk!
 

 

PREBERITE TUDI: Takole so nam oprali možgane, da je zajtrk nujen obrok

 

5. Hitra in učinkovita telovadba

Kadar telovadite, telovadite hitro in težko. Utrudite telo, pospešite srčni utrip in se spotite. Pokurili boste več kalorij, kot če bi se odpravili na počasen in dolg sprehod. 
 
loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj