…  kar pomeni, da se ti živili hitro razgradita in povečata raven krvnega sladkorja v telesu.

Ljudje s sladkorno boleznijo se pogosto izogibajo hrani, kot sta pšenica in riž. Oseba, ki trpi za to boleznijo, mora nadzorovati vnos ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob. Strokovnjaki menijo, da lahko za izboljšanje pomaga dieta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in visoko vsebnostjo beljakovin.

Splošno načelo je, da mora imeti diabetik nizkokalorično dieto. Toda na žalost se večina zdravstvenih strokovnjakov strinja, da je naša tipična prehrana polna sladkorja in ogljikovih hidratov, zato moramo najti način, kako se temu izogniti, da ustrezno pripravimo svoj zajtrk, kosilo in večerjo, da dobimo manj ogljikovih hidratov in več beljakovin.

Večina ljudi rada je pšenico in riž. Ta živila, ki so bogata z ogljikovimi hidrati, imajo visok glikemični indeks, kar pomeni, da se v telesu hitro razgradijo, kar povzroči zvišano raven sladkorja v krvi. Podoben učinek imajo sladkana živila.

Alternative za pšenico in riž

Pšenico in riž v svoji prehrani lahko enostavno zamenjate s stročnicami, ovesom, polnozrnatim rižem, piro in drugimi polnovrednimi žiti. Pomembno je tudi, da hrano ne pripravljate na veliki količini olja in da se izogibate vnaprej pripravljenim obrokom, konzervirani hrani, predelanim živilom in enostavnih sladkorjem.

PREBERITE TUDI: Diabetes: simptomi, kako ga obvladovati ali celo preprečiti?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj