Kaj storiti, ko čutimo, da se moramo pomiriti; da smo pretirano nervozni, živčni in nemirni? Pomaga lahko več stvari, kot so šport, meditacija, dihalne vaje,… ali pa se morda poslužujete kakšnega drugega trika. Lahko pa se zatečete tudi k naravnim snovem, kot so čaji. Zeliščni čaji so znani kot zdravilna živila, ki na telo učinkujejo različno. Kateri so čaji, ki najbolj pomirjajo? ‘Pocrkljajte’ se s skodelico toplega čaja pred spanjem, dobro vam bo delo in lažje se boste zazibali v sen.

PREBERITE TUDI: Zeliščni čaji, ki jih imejte vedno pri roki (ker za vsako bolezen rož’ca raste)

Kamilični čaj

Kamilica je ena izmed dobro znanih zdravilnih rastlin, iz katere lahko naredimo čaj. Če ste napeti, popijte kamilični čaj, saj le-ta blaži napetosti, pomirja in ugodno deluje na živčni sitem. Je znan blažilec stresa in deluje tudi uspavalno. Poleg teh lastnosti kamilični čaj ugodno vpliva tudi na prebavo in želodec.

Sivkin čaj

Sivka je rastlina, ki je znana po tem, da uspava in pomirja. Sivka na nas deluje sproščujoče, pomirjujoče, odpravlja napetosti in pomaga uspavati. Blagodejno deluje proti živčni izčrpanosti in napetosti. Poleg teh lastnosti pa sivkin čaj pomaga tudi pri prebavi in trebušnih krčih.

Metin čaj

Metin čaj izboljšuje spanec in dobro deluje na živčni sistem. Pomirja in zmanjšuje stres ter lajša tudi prehlad in glavobol. Metin čaj sprošča in miri napete misli. Poleg naštetih lastnosti ugodno deluje tudi proti glavobolu in prehladu.

Melisin čaj

Tudi melisa deluje pomirjajoče na naš živčni sistem. Melisin čaj pomaga proti nespečnosti, tesnobi, depresiji in nemiru. Melisa izboljšuje razpoloženje.

Šentjanževka

Šentjanževka je znana kot učinkovito naravno pomirjevalo. Čaj iz šentjanževke pomirja, odpravlja tesnobo, odstrani strah in potrtost in odžene brezvoljnost. Pomaga tudi proti nespečnosti, blaži nemir, sprošča in pomaga proti depresiji.

Poleg naštetih čajev pa ugodno in pomirjevalno na nas delujeta tudi baldrijanov čaj in konopljin čaj.

PREBERITE TUDI: Zdravilni učinki konopljinega čaja

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj