Vsaka nova, ko pride na trg, obljublja neizmerno pomlajevanje kože, odpravo vidnih por, odpravo nečistoč, sijaj kože in še vse vmes. A po vseh teh letih in prezaposlenih dermatologih in lepotnih kirurgih že vemo, da gre vedno za pretiravanje. Kar pa seveda ne pomeni, da sestavina ni dobra za kožo. Ena od takšnih je tudi moringa olje, ki bo, kot vse kaže, izpodrinilo arganovo in kokosovo, ki sta kraljevala zadnjih nekaj let.

PREBERITE TUDI: Osnovna nega obraza

Izjemni učinki

Gre za olje, ki ga pridobivajo iz semen drevesa moringa, ki so ga naši predniki že davno uporabljali v zdravilne in negovalne namene. Ima namreč protimikrobno, močno antioksidativno in protivnetno delovanje, preprečuje pa tudi nastanek razjed in proti diabetesu. Raziskave so pokazale, da deluje tudi proti vrsti bakterij in glivic in zmanjšuje oksidativni stres, ki pospešuje staranje.

To pa še ni vse: moringa olje naj bi dejansko delovalo pomlajevalno na kožo, saj je krema z ekstraktom listov moringa izboljšala volumen kože, njeno teksturo in gladkost. Moringa olje vsebuje tudi vitamine A, B in C, menda pa naj bi bilo priporočljivo celo za nego aknaste kože, saj deluje antiseptično in ne maši por.

PREBERITE TUDI: Malinovo olje za nego kože

Kakšnega izbrati?

Če se boste torej odločili, da boste dodali moringa olje ali kak izdelek, ki ga vsebuje, v svojo negovalno rutino, pazite, da izberete čisto, deviško, hladno stiskano in nerafinirano moringa olje, ki lahko le tako ohrani vse svoje dragocene sestavine. Pomembno je tudi, da se nahaja v temni steklenički in je zaščiteno pred svetlobo, toploto in zrakom.

Tudi za nego las

Vse lastnice dolgih las bodo vesele novice, daje olje idealno tudi za nego las. Lase namreč nahrani, da postanejo gladki in sijoči, zato jih lahko pričakujemo tudi v čedalje več izdelkih za nego las. Njegovo antiseptično delovanje pa bi lahko pomagalo tudi pri težavah s prhljajem.

PREBERITE TUDI: Ali alfa in beta hidroksi kisline res tanjšajo kožo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj