Tako lep občutek je, če imamo zdrave in sijoče lase in to radi opazimo tudi na drugih. Ko gre za težave z lasmi, so razcepljene konice, prhljaj, krhki lasje in mastna lasišča nekateri izmed najpogostejših problemov z lasmi. Vse te težave z lasmi pa zahtevajo ustrezno pozornost.

PREBERITE TUDI: B vitamini za boljše počutje in dobro zdravje

Čeprav obstaja veliko izdelkov za nego las in rešitev za zgoraj omenjene težave z lasmi, je izredno pomembno, da pametno izberete pravo rešitev za vas. Nikoli ne izberite izdelka, le zaradi oglasov na televiziji ali nasvetov drugih, brez da bi se seznanili s sestavinami in kakovostjo izdelka. A vsa skrivnost lepih las ni le v zunanji negi in kozmetičnih izdelkih, temveč tudi v tem, kaj jeste. Le dovolj hranljivih sestavin, ki pridejo od znotraj, namreč lahko zgradi močen, sijoč in trden las. Vitamin, ki najbolj pomaga pri zdravju las, je zagotovo vitamin B. So nameč bistveni del hranil, potrebnih za zdrave lase. Če menite, da ga ne prejmete dovolj s prehrano, preverite, česa jeste premalo in to poskušajte popraviti, telo vam bo hvaležno. Pomagate si lahko tudi s prehranskimi dopolnili.

Če jemljete ločeno, v prehrani ali kot priporočen delež multivitaminskega dodatka, lahko vitamini B pomagajo v vsakem primeru. Dieta, bogata z dobrimi vitamini, je ključ do dobrega zdravja in zdravih las. Vitamin B v prehrani obnavlja običajno obarvanje las in daje moč in sijaj las. Izogibajte se tudi kemikalijam, slabim sestavinam in slabi prehrani.

PREBERITE TUDI: Kako pogosto je potrebno striženje las?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj