“Njej pa res ni bilo z rožicami postlano,” lahko slišimo.

A tako nastanejo one – močne ženske.

Nekateri ob težkih življenjskih preizkušnjah klonejo. Vdajo se raznim odvisnostim, kot so prenajedanje, alkohol, kajenje, razne droge, nakupovanje in mnoge druge. Spet drugi pa se ne dajo – oni ob težkih izkušnjah (z)rastejo, napredujejo, postanejo močnejši in boljši ljudje. Premagajo vse težave in najtežje preizkušnje, se (na)učijo iz svojih napak in postanejo boljše verzije sebe. Poletijo še višje, kot so si kdajkoli predstavljali. So kot Feniks, ki je vstal iz pepela.

Te ženske so znane kot močne, neodvisne ženske, ki ne bodo klonile – nikoli in nikomur. Mnogim sta njihova moč in neomajnost strašljivi; mnogim gredo na živce s svojim pogumom in odločnostjo. Ker jih spominjajo na vse, kar sami niso.

Za takšne ženske je značilnih 7 lastnosti.

1. Močne ženske verjamejo vase

Natanko vedo, kdo so, kaj si želijo in zaslužijo. Dovolijo, da jih vodi njihov notranji glas in ne mnenja drugih o tem, kaj ‘bi morale’. Zato so vedno na pravi poti.

2. Močne ženske se zavedajo svoje vrednosti

Poznajo svoje dobre in slabe strani. Zavedajo se svojih omejitev, a tudi tega, česa vse so sposobne. Ne dovolijo, da bi jih karkoli zaustavilo na njihovi poti in se ne primerjajo z drugimi. Vedo, da niso popolne – so pa unikatne.

3. Močne ženske nosijo svojo bolečino kot ščit

So borke in so preživele. So pogumne in ne dovolijo, da bi jih karkoli uničilo ali ustavilo. Borijo se do konca, vsakič znova. Na svojih napakah se učijo in gredo dalje. Njihove napake so njihova največja moč.

PREBERITE TUDI: 7 razlogov, zakaj je toliko privlačnih in pametnih žensk samskih

4. Močne ženske se ne bojijo svojih čustev

Ni jih strah pokazati ranljivost in da so samo človek. Sprejmejo svojo jezo, žalost, solze in veselje, ko je trenutek za to. Ne glede na to, kaj jim življenje nameni – vedno se bodo pobrale in močnejše in pametnejše nadaljevale svojo pot.

5. Močne ženske ne iščejo pozornosti, temveč spoštovanje

Nikoli ne bodo prosile za nič in nikoli ne bodo skušale pritegniti pozornosti z jamranjem ali kričečimi ali pomanjkljivimi oblačili. So toliko več kot kaj takega. One zahtevajo izključno spoštovanje – in če jim tega ne boste nudili, bodo preprosto odkorakale.

6. Močne ženske odpuščajo

Tudi tistim, ki so jih najbolj grdo izdali, jih prizadeli in razočarali. Nikoli se ne bodo maščevale – so poponoma nad tem. Kaj takega bi jim bilo pod častjo, zato dovolijo, da karma opravi svoje delo. So čiste in ljubeče duše.

7. Močne ženske vedno govorijo resnico, ne glede na to, kako kruta je

Njihova srce in duša sta čisti. So iskrene in poštenost je njihova temeljna odlika, zato ne pričakujte, da boste od njih slišali, kar želite slišati, temveč to, kar morate slišati. Raje bodo koga prizadele z iskrenostjo, torej grdo resnico kot lepimi lažmi.

PREBERITE TUDI: Zakaj se moški bojijo močnih in uspešnih žensk?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj