A kaj, ko se tudi tu ne konča in ima (pogosta oz. prekomerna) uporaba mobilnih telefonov še druge negativne učinke na naše zdravje in videz. Staranje namreč pospešujejo tudi zaradi močnega sevanja modre svetlobe – in seveda ne zgolj telefoni, temveč tudi računalniški in TV ekrani.

Po ugotovitvah študije US National Library of Medicine, dlje časa trajajoče ali pogosto izpostavljanje modri svetlobi pospešuje staranje kože – in sicer povzroča hiperpigmentacije, vnetne procese v koži, ki prav tako pospešujejo staranje; ter pojav gub.

A brez panike – obstajajo določeni preventivni ukrepi, ki lahko pri tem vsaj malo pomagajo.

  1. Prvi je vsekakor ta, da zmanjšate uporabo mobilnega telefona, kolikor je le mogoče. (Ja, se da.)
  2. Potem je tu uporaba izdelkov z HEV zaščito. Medtem, ko klasični izdelki za zaščito pred soncem ščitijo le pred UVA in UVB žarki, pa nekatere novejše formule tudi pred HEV svetlobo (npr. Colorescience Sunforgettable Total Protection Brush On SPF 50).
  3. In tretji je, da se izogibate uporabi mobilnega telefona zvečer in pred spanjem oz. če in kolikor ga, obvezno nastavite svetlobo na rumeno, ki je veliko manj obremenjujoča za oči, možgane in kožo. Modra svetloba med drugim zavira nastajanje melatonina, ki je nujno potreben za kakovosten, regenerirajoč spanec – ta pa je tudi ključnega pomena za regeneracijo kože in mladosten videz.

PREBERITE TUDI: Mobilni telefoni pospešujejo nastajanje gub, povešanje kože in uničujejo hrbtenico

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj