A kljub temu se večina žensk ni pripravljena odreči svojim dolgim lasem, torej na korenito spremembo. In za njih je  frizura ‘metuljček’ še toliko bolj vabljiva. Privlačnost tega trendovskega sloga je v tem, da vam omogoča kratko frizuro, ne da bi si dejansko postrigli lase.

Ste zmedeni? Berite dalje.

Kaj je frizura metuljček?

Preprosto povedano frizura metuljček omogoča najboljše iz obeh svetov – dolgih in kratkih las. Frizura je nekako dve frizuri v eni, ki vam omogoča, da se poigrate s kratkimi lasmi, ne da bi se morali odločiti za striženje vseh las. To je zabavna, skoraj optična iluzija, s katero lahko spremenite svoj slog in ustvarite videz velike spremembe.

 

Pri striženju je treba odrezati kratke sloje na vrhu glave in jih s postopnim striženjem združiti z daljšimi sloji spodaj. Krajši prameni so pogosto dva do tri centimetre pod brado, medtem ko daljši segajo tik pod ramena. Ta namerno ustvarjeni postopni prehod ustvarja mehko gibanje in teksturo.

Okej, ampak kako je to hkrati kratka in dolga frizura? Če pustimo lase spuščene, dobimo lepo, večplastno pričesko. Ko pa spodnji del las spnemo nazaj v nizek konjski rep ali čop, je videti kot kratka pričeska (skoraj kot paž), saj so zgornje plasti v celoti vidne. Te ustvarijo videz krajših las.

Zakaj je tako priljubljena?

Metuljasta pričeska je naslednja v vrsti mešanih pričesk, s katerimi letos vsi eksperimentirajo. Priljubljena je, ker je tako vsestranska, nezahtevna za vzdrževanje in spominja na 70. leta (se spominjate Farrah Fawcett?). “Gre za posodobitev klasičnih dolgih plasti,” pojasnjuje Danielle Priano, stilistka zvezdnikov.

Ali je ta frizura primerna za vsako žensko?

Frizuro metuljček je mogoče prilagoditi vsem tipom las, teksturam las in celo oblikam obraza, najbolje pa se obnese pri valovitih laseh, saj dodajanje slojev lasem dopolni naravno valovitost las. Kot smo že omenili, ta frizura zagotavlja še več oblike in teksture, ne da bi se preveč zanašala na izdelke za oblikovanje kodrov.

Kako oblikovati metuljasto pričesko?

Odlična novica za tiste, ki so pri oblikovanju las lahko malce leni, je, da metuljasti kodri ne potrebujejo skoraj nobenih izdelkov. Če želite poudariti svojo naravno teksturo, si omislite sprej za teksturiranje, ki bo lasem dodal več izraznosti in sijaja. Priano predlaga tudi kombinacijo okrogle krtače in sušilnika za lase, s katerima boste ustvarili volumen za pričesko iz 70. let.

 

Čas je torej, da si omislite to modno frizuro in čarobni trik, zaradi katerega vas bodo prijatelji spraševali: “Čakaj, ali niso bili tvoji lasje še pred sekundo dolgi?”

PREBERITE TUDI: 5 najpogostejših napak, ki jih delajo dolgolaske

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj