Danes so za mnoge težki časi, saj je večina preobremenjena in pod stresom, zato strokovnjaki priporočajo sproščanje v obliki joge in meditacije. A ko smo zelo pod stresom ali preprosto ne najdemo niti 15 min zase na dan, se nam stres le kopiči in smo čedalje bolj razdražljivi in slabe volje.

Pa vendarle obstaja način, kako poskrbeti za kratko meditacijo in sproščanje vsak dan – ali celo dvakrat na dan. Kje, kako? Pod tušem. Voda že sama po sebi deluje očiščevalno in sproščujoče – kot bi vso nesnago (ne le znoj in umazanijo, ampak tudi skrbi in bremena) sprali s sebe. Če bomo k temu dodali še meditacijo, bo učinek še toliko boljši.

PREBERITE TUDI: Znate reči ne? Včasih je treba in obstaja formula, kako se naučiti

Meditacija pod prho

Vsakič, ko se prhate, si predstavljajte, da s sebe spirate tudi ves stres, skrbi, tesnobo in slabo razpoloženje. Osredotočite se na občutek vode, ki teče po vaši koži. Predstavljajte si moč vode, kako spira iz vas vse negativne misli in občutke. Občutki žalosti, nemoči, jeze, frustracije, depresije … odtekajo z vas, voda jih spira.

Teža in temnost vas počasi zapuščajo in postajate svetli in lahkotni, kot pomlad, ki zacveti po pusti, mrtvi zimi.

Nasvet

Na koncu se oprhajte s popolnoma mrzlo vodo. Da, res je malce neprijetno, a učinek vas bo ne le presenetil, temveč navdušil. Počutili se boste sveži, poživljeni in polni energije (to je sicer bolje prakticirati zjutraj, zvečer pa je bolj primerna zgolj topla prha).

Za še boljše počutje se če imate suho kožo, namažite s prijetno dišečim mlekom ali kremo za telo ali nanesite najljubši parfum in vaše počutje bo neprimerljivo boljše.

PREBERITE TUDI: Razvajanje doma ~ kdaj ste si nazadnje vzeli čas zase?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj