Deli

Dih jemajoča barva las – pravzaprav gre za kar nekaj barv – se preliva po laseh in ustvarja videz mavrice v močnih barvah. Kako prikladno v tem aprilskem vremenu meseca maja in junija, ko lahko skorajda vsakodnevno občudujemo mavrico.

PREBERITE TUDI: Nekaj DOBRIH razlogov, zakaj skrajšati lase (ali celo postati kratkolaska!)

Kako je dosegla tak videz?

V njen salon je menda prišla njena klientka, ki ima platinasto blond pobeljene lase in črn narastek, ter dejala, da hoče mavrico v laseh. Rečeno – storjeno!

Najprej ji je pobelila narastek. “Pravilno svetlenje las je zelo pomembno, da so barve potem lepe,” je povedala Hannah Edelman, ki je nato pobarvala lase v barve, ki jih je želela klientka. Želela je bolj vijolične, modre in roza odtenke in manj rumenih in zelenih.

“Ko sem ji pobelila narastek, sem ji lase posušila ter začela z barvanjem,” je razložila Edelman. “Uspelo mi je doseči postopno prelivanje barv tako, da sem osnovne barve nanesla direktno na lase ter jih tam pomešala, kar je privedlo so sekundarnih barv: oranžne in zelene. Plastenje in mešanje je ustvarilo prizmatični učinek brez prog in opaznih prehodov. Sicer traja precej dlje – vmes smo nehali, da smo imeli prigrizek – a končni rezultat je tega vreden.”

Takole je videti končni izdelek.

Bi nosile mavrične lase ali vam je to preprosto preveč?

PREBERITE TUDI: TOLE je trenutno najbolj moderna barva las

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here