Tokrat smo za vas preizkusili negovalne izdelke Matis. Matis ima izdelke za nego obraza (in seveda tudi ostale) razdeljene v več linij, ki naj bi pokrivale specifične zahteve kože, predstavili pa vam bomo po nekaj izdelkov iz posamezne linije.

\"Matis

Iz linije Youth Response, ki sicer zajema kreme, serume in čistilna mleka ter tonike smo testirali dva seruma, in sicer Oxygenating Energy (naj vas takoj potolažimo, da izdelek NE vsebuje kisika) in Regenerating Energy.

Oxygenating Energy

Gre za zelo lahek, povsem nemasten vlažilni serum, ki predstavlja idealno samostojno nego za mastno kožo do normalno kožo, za ostale, bolj suhe tipe kož pa bo krasna podlaga pod kremo.

Vsebuje kar nekaj rastlinskih ekstraktov, nekateri nimajo kakšnega dokazanega oz. preverjenega vpliva na kožo (mimosa extract, boswellia carterii extract), nekateri imajo negativnega (hypericum perforatum), drugi pozitivnega – delujejo hranljivo, vlažilno (slik worm extract, glycerin, glycogen, propylene glycol – ta ni naravna sestavina) in antioksidantno (rosa canina, vitis vinifera).

Za mastno kožo seveda priporočamo samostojno uporabo, pri čemer lepo navlaži kožo, hkrati pa je dobra podlaga za ličenje. Sestavine so kar v redu, bi pa lahko bile še boljše (več antioksidantov in brez ekstrakta šentjanževke, ki ima pod vplivom UV sevanja na kožo lahko strupen učinek). Seveda ne vsebuje UV filtra, zato je primeren predvsem za nočno nego ali pod kremo ali puder z zanesljivim UV filtrom. Serum je komaj opazno odišavljen.

Cena je malce visoka, vendar še vedno sprejemljiva – okoli 11.000 za 30 ml, s tem, da se izdelka porabi zelo malo.

\"Matis

 Sestavine:  \"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"
 Tekstura:  \"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"
 Embalaža:  \"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"


Regenerating Energy

Ta serum je po teksturi zelo podoben prejšnjemu, vendar ima boljše sestavine in je malenkost gostejši. Vsebnost silikona zagotavlja še boljšo mazljivost, je pa tudi malce bolj hranljiv od seruma Oxygenating, vendar nikakor ni masten ali neprimeren za mastno kožo. Seveda sem tudi tega priporočamo uporabljati samostojno, brez nanašanja krem, če je vaša koža mastna.

Zelo na začetku vsebuje antioksidant camellia oleifera (zeleni čaj, ki ima možno antioksidantno, antiiritantno delovanje, učinkuje pa celo proti rakavim celicam), kar zagotavlja precejšnjo vsebnost tega antioksidanta, kasneje pa še vitamin E v čisti obliki (tocopherol). Nekaj sestavin zagotavlja hranjenje in vlaženje kože ter preprečuje izgubo vlage (cyclomethicone, butylene glycol, macadamia ternifoila seed oil, polyacrilamyde, algae) ter nekaj takih, ki na kožo nimajo kašnega posebnega vpliva. Vsebuje tudi encime, ki pa so zelo neobstojni in je zato kakršnokoli odstranjevanje odmrlih celic zelo težko verjetno, poleg tega pa jih izdelek vsebuje odločno premalo, da bi sploh lahko imeli vpliv, četudi bi bili še aktivni. Odišavljenost izdelka ni omembe vredna, saj se vonj komaj zazna.

Dober vlažilni in antioksidantni serum za vse tipe kože, prijetne konsistence, ki se hitro vpije. UV filtrov ne vsebuje, cena je enaka, okoli 11.000,00 SIT.

\"Matis

 Sestavine:  \"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"
 Tekstura:  \"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"
 Embalaža:  \"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"

Linija za nego kože okoli oči Eye Contour ima na voljo kar nekaj izdelkov, mi pa vam tokrat predstavljamo Eye Contour Balm.

Eye Contour Balm

Je lahek a izredno vlažilen kremni gel za nego občutljive kože okoli oči. Vsebuje vlažilne sestavine, nekaj hranilnih (za zelo suho kožo okoli oči verjetno ne bo dovolj hranljiv) ter antioksidante. Koža je po nanosu izredno navlažena ter zaščitena z antioksidanti. Edini minus je embalaža: je sicer zelo kvalitetna, saj je na pumpico in ne prepušča svetlobe, kar pomeni, da so vse kvalitetne sestavine obstojne in zavarovane pred zrakom in svetlobo ter tako zaščitene pred propadanjem. Vendar en pritisk na pumpico iztisne ven toliko izdelka, da ga je dovolj za cel obraz in ne le za področje okoli oči. Zato moramo biti pri pritisku na pumpico zelo previdni, pa se vseeno hitro iztisne preveč zdelka, ker je pri tej kvaliteti in nenavsezadnje tudi ceni škoda. Vseeno dajemo embalaži dobro oceno, saj je zaščita sestavin pred negativnim vplivom zraka in svetlobe ključnega pomena.

\"Matis

 Sestavine:  \"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"
 Tekstura:  \"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"
 Embalaža:  \"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"\"zvezdica\"

12 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj