Linija za nego občutljive kože Delicate ima čistilne izdelke, serum, kreme ter piling in masko. Iz te linije vam predstavljamo Absolute Soothing Serum.

Absolute Soothing Serum


Absolute Soothing Serum je namenjen občutljivi ali razdraženi koži. Je vlažilen, vsebuje pa tudi silikon za lepšo mazljivost. Je najboljši izmed vseh serumov, saj vsebuje največ za kožo koristnih sestavin. Kvalitetne vlažilne in hranljive sestavine (glycerin, squalane), antioksidante in antiiritante (pueraria lobata, centaurea cyanus, anthemis nobilis, tilia platyphyllos, calendula, chamomilla recutita, tocopheryl acetate, proline). Tudi tu je odveč ekstrakt šentjanževke, ki pod vplivom UV sevanja lahko deluje fototoksično, vendar ga je količinsko malo in zaradi visoke vsebnosti ostalih dobrih sestavin nekako izgubi svoj učinek.


Od vseh serumov je ta najbolj tekoč, zaradi česar je treba biti malce pazljiv pri nanašanju, saj mimogrede odkaplja z obraza. Njegova prednost je tudi ta, da sploh ni odišavljen, koža pa je po nanosu videti zdrava in sijoča. Tudi ta serum seveda ne vsebuje UV filtrov, zato ga priporočamo za nočno nego ali pod kremo ali puder z zanesljivim UV filtrom. Po sestavinah najboljši izmed vseh treh Matis serumov.


Matis Absloute Soothing Serum za nego občutljive kože

 Sestavine:  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Tekstura:  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža:  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdicaLinija Oil Control je namenjena mastni koži. Izdelki, ki sodijo v to linijo so čistilno mleko, čistilni gel, tonik, lahek kremni gel ter čistilna maska.


Oil Control Cleansing Emulsion


Gre za čistilno mleko oz. emulzijo nežnega, prijetnega, ne preveč vsiljivega vonja po citrusih. Sicer je namenjeno mastni koži, vendar je tako po sestavinah kot tudi po učinku primerno za čiščenje vseh tipov kož. Uporabljali smo ga zvečer za odstranjevanje ličil po celem obrazu, tudi okoli oči, in dobro je opravil svojo nalogo. Zadostuje že majhna količina, saj je lepo mazljivo in v kratkem času raztopi celoten make up. Nanese se ga na suho kožo, nežno vmasira in nato odstrani z vatko ali krpo, po želji pa ga lahko še sperete z vodo, saj gre kljub vsemu za čistilo. Čeprav se s kože ne spere popolnoma (pusti rahlo masten občutek), se ta mastni »sloj« po brisanju z brisačo povsem porazgubi in rezultat je mehka, čista koža.


Sestavine so dobre, mleko ni komedogeno, vsebuje mandljevo in sojino olje, nekaj vitaminov (niacinamide, panthenol, biotin, tocopherol …) ter naravnih ekstraktov, od katerih je eterično olje grenivke povsem nepotrebno.


Matis Oil Control Cleansing Emulsion čistilno mleko

 Sestavine  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Tekstura  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica


Pure Lotion


Je nežen tonik brez alkohola brez kakšnih posebnih učinkovin, vendar zelo prijetnega vonja in opravil bo svojo osnovno nalogo – odstranil ostanke ličil, kožo osvežil in navlažil ter nevtraliziral učinek trde vode. Če pa želite tudi koži koristne sestavine, boste morale pogledati drugam – obstajajo boljši toniki za precej nižjo ceno.


Matis Pure Lotion tonik

 Sestavine  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Tekstura  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj