… tudi ob normalnem odstotku telesne maščobe, če imamo odvečno maščobo na trebuhu oz. okoli pasu. Vse namreč kaže, da so ljudje z odvečno maščobo okoli pasu bolj podvrženi boleznim in prezgodnji smrti kot tisti, ki se jim odvečna maščoba nabira na bokih in stegnih. Skratka, če je vaš pas širši od vaših bokov, ste v nevarnosti.

Nabiranje maščobe okoli pasu je predvsem poledica nezdrave prehrane, zato strokovnjaki opozarjajo, da četudi sta vaša telesna teža oz. odstotek telesne maščobe v mejah normale, se nikar ne zanašajte na to. Priporočajo, da pazite na svojo prehrano, ki naj temelji na zelenjavi in drugih virih kompleksnih ogljikovih hidratov, zdravih maščobah in beljakovinah. Nevarnost je še posebej velika, če je obseg pasu pri moških več kot 100 cm in ženskah več kot 89 cm.

Skratka, normalna telesna teža še ni zagotovilo za zdravje in dobro počutje; pomembno je tudi, kolikšen delež imate mišične mase in koliko maščobe, torej koliko ste fit. Maščoba okoli pasu je tesno povezana s sladkorno boleznijo, boleznimi srca in ožilja ter drugimi metabolnimi boleznimi, zato poskrbite za zdravo prehrano in redno gibanje, tudi trening s težo, in tako poskrbite za svoje zdravje in (fizično in psihično) dobro počutje dolgoročno.

Kako se znebiti maščobe okoli pasu in na trebuhu, si preberite v članku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj