Redno masiranje obraza ima veliko pozitivnih učinkov; tako na samo kožo kot na psihično počutje, saj med drugim masaža obraza sprošča. Ob vsakodnevnem masiranju obraza boste kmalu opazili da je vaša koža bolj napeta, čvrsta in na splošno lepša.

Koristi masaže obraza

Redna masaža obraza ima kar nekaj pozitivnih učinkov:

 

 • stimulira cirkulacijo krvi,
 • sprošča mišice in živce,
 • pomaga pri hidraciji kože, saj spodbuja prehajanje hranil na površje kože,
 • poživi polt,
 • razstruplja,
 • preprečuje oziroma upočasnjuje nastajanje gub in
 • pospešuje izločanje toksinov iz obraza.

Pozitivne učinke boste opazili tudi če se vsak dan zjutraj in zvečer masirate le kakšno minuto, med umivanjem obraza. Vsake toliko časa pa si le vzemite nekoliko več časa in se razvajajte z malo daljšo obrazno masažo.

Tehnike masaž

Obstaja veliko različnih tehnik in pristopov masaže obraza, skupna lastnost skoraj vseh pa je, da morajo biti vaši gibi odločni in trdni, a hkrati zelo nežni, saj nežne kože na obrazu ni priporočljivo vleči ter raztegovati. Strokovnjaki priporočajo, da ne masirate suhe kože, pač pa za lažje drsenje prstov po koži uporabite olje (izberite enega ali kombinacijo več olj, ki so primerni za vaš tip kože) ali gel, kremo ali balzam za čiščenje obraza. Bodite pozorni, če se produkt med masažo bodisi posuši, bodisi povsem vpije v kožo – v tem primeru ga dodajte še malo, da ne boste masirali 'na suho'.

Če vaša koža med masažo reagira v (če vas začne peči, se pojavi srbečica ali močna rdečica itn.), to pomeni, da najverjetneje preveč pritiskate oziroma ste kako drugače pregrobi.

Shiatsu masaža obraza

Masaže obraza so še posebej priljubljene med Azijkami, zato vam predstavljamo zelo priljubljeno starodavno tehniko shiatsu, na katero so prisegale tudi gejše, znane po svoji napeti in lepi koži. Pri tej masažni tehniki večinoma uporabljate le blazinice svojih prstov (največkrat kazalca in sredinca), masažo pa izvajajte zelo nežno.

 • Na vsaki strani obraza v bližini senc najdite točko, kjer ob pritisku nekoliko zaboli, nato pa počasi in nežno masirajte s krožnimi gibi od nosnic do teh dveh točk na vsaki strani obraza. Ponovite trikrat. 
 • Zaprite oči in s konico prsta nežno pritisnite v oba kotička očes. Zadržite tri sekunde, ponovite pa trikrat. 
 • Z blazinicama kazalca in sredinca nežno masirajte čelo vse od notranjih kotičkov obrvi, pa do senc. Delajte manjše krožne gibe in nežno ter počasi zmasirajte celo čelo in s tem pomagajte sprostiti mišice, ki so pogosto zaradi gubanja čela iz povsem vsakdanjih razlogov (skrbi, jeza, nevšečnosti itn.) nekoliko zakrčene. 
 • Z blazinicama kazalca in sredinca nežno masirajte od sredine spodnje ustnice do zunanjih kotičkov ustnic. 
 • Nežno masirajte lica od zunanjih kotičkov nosnic proti ušesom in zunanjemu delu čeljusti. Uporabite lahko dva do štiri prste ene roke, odvisno od velikosti tako obraza kot prstov.


fabartdiy.com

Pripomočki za masažo obraza

V zadnjem času so postali priljubljeni različni pripomočki za masažo obraza. Ogromno govora je bilo v zadnjih letih o različnih električnih ščetkah, ki so v prvi vrsti namenjene čiščenju obraza, vendar hkrati tudi masirajo kožo. Uporabnice poročajo o zavidljivih rezultatih – koža postane čistejša, mehkejša in bolj napeta.

Priljubljeni so tudi face disk-i, ki so prav tako namenjeni čiščenju in masaži obraza, v primerjavi z elektronskimi ščetkami pa so precej cenejši in zato tudi širše dostopni, vendar pa ne dajejo tako očitnih in zavidljivih rezultatov kot elektronske ščetke.

Preden se odpravite v kopalnico in si privoščite dolgo masažo obraza pa vam predlagamo, da pogledate video svetovno priznane umetnice ličenja Lise Eldridge, ki je svojim tehnikam masaže obraza posvetila cel video in zelo nazorno pojasni tudi različne metode obrazne masaže.

Tudi ve redno izvajate obrazno masažo? Kakšnih tehnik in priporočkov se poslužujete?

Vir naslovne fotografije: prevention.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj