… Shriver, žena avstrijskega bodybuilderja Arnolda Schwarzeneggerja, uradno vložila zahtevek za razvezo zakonske zveze. Sama se je za Arnolda in njegovo kariero ter njuno družino odpovedala svoji karieri, Arnold pa ji je to ‘poplačal’ z varanjem in spočetjem otroka z drugo žensko. Zdaj pa bo moral za to krepko seči v žep, saj naj bi Maria ob razvezi dobila kar do 350 milijonov ameriških dolarjev.

arnold_maria

(Foto: Reuters)

Sam postopek razveze in odločanja o dodelitvi premoženja bo na zahtevo odvetnikov obeh udeleženih potekal zasebno, s čimer želijo preprečiti morebitno curljanje informacij v javnost in s tem razna tabloidna opravljanja.

Po besedah ljudi, ki par poznajo, pa naj bi se Arnold zavedal, da je on krivec za razpad zakona ter da je bila Maria ljubeča in predana žena in mati, ki ji noben denar tega sveta ne bo mogel povrniti za trpljenje, ki ga je zaradi Arnoldove nezvestobe dala skozi. Zato naj Arnold ne bi delal težav pri delitvi premoženja in bo tudi privolil v sporazumno razvezo. S tem naj bi pokazal njej, njunim otrokom in celemu svetu, da prevzema odgovornost za svoja dejanja.

Po Kalifornijski zakonodaji se premoženje, pridobljeno v času zakonske zveze, v primeru razveze deli na pol in ker je Arnold v tem obdobju zaslužil med 500 in 700 milijonov dolarjev, je Maria upravičena do največ 350 milijonov.

Arnold pa bo zahteval tudi skupno skrbništvo nad njunima še mladoletnima sinovoma, 17-letnim Patrickom in 13-letnim Christopherjem. Par ima še dve hčerki, stari 22 (Katherine) in 20 (Kristina) let.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj