… in hkrati tudi dobro ščiti pred škodljivim UV sevanjem. V boljših kozmetičnih izdelkih ga proizvajalci uporabljajo že nekaj let zaradi njegovih pozitivnih učinkov na kožo, saj vsebuje tudi antioksidante in esencialne maščobne kisline.

Malinovo olje, ki je seveda popolnoma naravno, je stabilna maščoba, ki je redefinirala standarde učinkovitosti in stabilnosti olj, bogatih z esencialnimi maščobnimi kislinami, zaradi česar je še posebej privlačno za uporabo v kozmetični industriji.

Delovanje

Olje semen rdeče maline ima izjemno visoko vsebnost alfa in gama tokoferolov (vitamina E), vitamina A, omega-3 in omega-6 maščobnih kislin. V raziskavi so ugotovili tudi, da dobro absorbira UVB in UVC žarke, zaradi česar je tudi izjemno obetavno za naravno alternativo (pogosto škodljivim) kemičnim UV filtrom. Bogato je tudi z alfa linolensko kislino, kar pomeni, da ima protivnetno delovanje in je lahko učinkovito za zdravljenje kožnih bolezni kot so luskavica, ekcemi in druge.

Zaščitni faktor olja semen malin je enako dober kot od titanovega dioksida in naj bi bil kar med 28 in 50, močno antioksidativno delovanje pa bo poleg ugodnih vplivov na kožo poskrbelo tudi za daljši rok trajanja izdelkov, ki ga vsebujejo. So pa raziskovalci še posebej opozorili, da naj se ljudje nikar ne zanašajo na malinovo olje za zaščito pred UV sevanjem, saj bo za natančnejše podatke potrebno opraviti še dodatne raziskave.

PREBERITE TUDI: Je sonce res tako škodljivo ali: kaj v resnici povzroča raka?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj