… pomeni dneve napolnjene s stresom. Vsakdanje težave v službi, popravljanje družinskih težav in iskanje tistih nekaj trenutkov zase pomeni, da včasih potrebujemo dan, ki traja več kot 24 ur, če želimo tudi vsaj malo spati. Ne smemo biti presenečeni, če se nam ob vsem tem hitenju pojavljajo glavoboli in redni občutki tesnobe. To je le posledica našega vsakdana.

Vsak izmed nas je že verjetno poskusil različne metode za umirjanje, vendar nobena od njih ni dolgoročna. Nekateri so se poslužili malo manj zdravih razvad, drugi stres odganjajo z vadbo … vsi pa resnično potrebujemo nekaj zdravega za spopadanje s stranskimi učinki stresa.

Glede na študije, narejene v Medicinskem centru Univerze v Marylandu bi lahko rešitev bilo eterično olje sivke. Dokazali so, da je učinkovito na različnih področjih, odpravlja namreč nespečnost, alopecijo, stres in tesnobo. Poleg vsega ima to olje tudi antibakterijske in protivirusne lastnosti. Druga študija, narejena na univerzi na Floridi, kaže, da olje sivke lahko pomaga tudi pri zniževanju hitrosti pulza in zmanjšanju tesnobe. Ugotovljeno je bilo tudi, da so imeli bolniki, ki so pred operacijo uporabljali aromaterapijo na osnovi sivke, nižjo raven stresa pred posegom.

Limonada s sivko

Najboljša stvar olja sivke, poleg njegove zdrave, močne narave je, da ga človeško telo zelo dobro sprejema, zaradi česar je primerno tudi za uživanje. Tako smo prišli do popolne ideje za pijačo, s pomočjo katere se boste znebili glavobolov in tesnobe: sivkine limonade, kjer lahko uporabite sveže sivkine cvetove.

Potrebujete:

  • 1 skodelico medu
  • 12 skodelic vode
  • 6 limon
  • 1 1 čajna žlička sivkinih cvetov

Iz 6 limon iztisnite sok, vse sestavine zmešajte skupaj in ohladite. Če želite, lahko dodate več vode ali medu.

PREBERITE TUDI: 6 najbolj vsestransko uporabnih eteričnih olj in načini uporabe

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj