… kako takšen zadimljen videz oči doseči, vam bomo v tem članku postopno po korakih predstavili, kako do tega, tako zapeljivega videza oči.

Ličenje oči - smoky eyes

Glavno pravilo je, da za smokey eyes potrebujemo precej temne barve senčil, ki ne vsebujejo (preveč) shimmra, pri čemer je najboljše, da so v dveh ali treh sorodnih odtenkih. Seveda to nista nujno črna in siva, ravno nasprotno, izbira je ogromna in večina drugih barv bo dala lepši, mehkejši in bolj zasanjan videz. Hkrati bo pravilna izbira barv lahko čudovito poudarila barvo vaših oči. Tako pridejo v poštev vsi temni in srednje temni odtneki: rjavi, bronze, zeleni, petrolej, vijolični, nočno modri, plum (sliva) itd., ki pa morajo biti med seboj seveda barvno usklajeni.

 

Senčila za smoky eyes

Za smoky eye potrebujemo naslednja ličila:

 • zelo temna senčila za veke v dveh ali treh med seboj usklajenih odtenkih,
 • svetlo sijoče senčilo za podlago
 • temno črtalo za obrobo oči (svinčnik, za zgornjo veko lahko tekoči liner)
 • črno maskaro

Stila Smoky Eye Palette

Ter pripomočke za ličenje:

 • tanek prirezan čopič (po želji)
 • tanek okrogel čopič za detajlna dela
 • čopič za nanos senčila v gubo veke
 • navaden čopič za nanos senčila po celi veki
 • klešče za privihanje trepalnic (po želji oz. po potrebi)

Čopiči za ličenje oči

40 KOMENTARJI

 1. Končno še v slovenskem jeziku podrobni napotki kako ustvariti zadimljen videz očk in super, da je še slikovno podkrepljeno. Da vse oči postanejo še bolj mačje:)

 2. Sama čedalje bolj prakticiram tak način ličenja oči, na začetku mi je šlo grozno, sedaj pa že dosti bolje. Seda bom poslusila tudi z drugimi barvnimi kombinacijami.

 3. heeii:) mene pa zanima če katera od vas vee, kje se nahaja drogerija ART DECO…vem da imajo tam pestro izbiro kozmetike in me zanima ali imajo tudi
  PALETO SENČIL(res vseh barv)
  prosim odgovorite…hvalaa:)

 4. NaThaLie89, jaz ne vem, da bi imel AD svojo drogerijo. Sicer imajo omenjeno kozmetiko na voljo v parfumerijah Mueller, Douglas in Limoni.

 5. odličen članek ja, samo sem jaz ta smokey eyes način ličenja uporabljala, ko še ni bil tolk popularn, pa mi je kr dober uspelo, sedaj pa bom vidla kako bo, ko bom še malo izboljšala

 6. tale članek sm prebrala velikokrat in mislim, da je čas, da dejansko sprobam tole (: pa članek je odlično napisan 😉

 7. smokey eyes je pa nekaj česar jaz ne znam. No, se trudim, ampak zmeraj rata ena packarija, potem pa raje pobrišem 😛 Bom poskusila še enkrat s temi napotki :))

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj