… ampak ali ste že kdaj doživeli lažno pozitiven test? Čeprav so veliko redkejši, je pomembno, da se zavedate možnih vzrokov, saj bi lahko razložili, zakaj vaše telo deluje tako.

1 . Kemična nosečnost

Prvi in ​​najpogostejši razlog za lažno pozitiven rezultat je, če ste doživeli kemično nosečnost. To se zgodi, ko se oplojeno jajčece (zarodek) ne more vsaditi v vašo maternico, zaradi česar ne raste. Menijo, da je kemična nosečnost precej pogosta, vendar je veliko žensk ne zazna. Obstaja veliko razlogov, zaradi katerih bi ženska lahko doživela kemično nosečnost, vendar ne pozabite, da niste storili nič narobe. Če ste zaskrbljeni in želite ugotoviti, kaj bi to lahko povzročilo, bi bilo morda dobro, da se pogovorite s svojim ginekologom.

2. Napaka

Čeprav so testi nosečnosti običajno zanesljivi, se lahko ob nepravilni uporabi pojavijo napačni rezultati. Zato je tako pomembno, da se prepričate, da ste pred izvedbo testa pravilno prebrali vsa navodila, in opravite drugi test, če niste prepričani, da ste test opravili pravilno.

3. Zdravila in zdravstvene razmere

Če menite, da ste morda dobili lažno pozitiven rezultat, se je vredno posvetovati s svojim zdravnikom, da ugotovite, ali lahko vaše zdravstvene težave ali zdravila, ki jih jemljete, povzročijo pozitiven rezultat testa.

4. Nedavni splav

Če ste pred kratkim izgubili otroka ali ste imeli splav, lahko še vedno dobite lažno pozitiven rezultat testa nosečnosti, saj lahko hormon hCG ostane v krvi in ​​urinu do približno 6 tednov po tem.

5. Šibke črte na testu

Če ste noseči, bo test nosečnosti običajno pokazal dve svetli in jasni črti. Če pa je druga črta šibka, lahko kaže na zgodnjo nosečnost ali pa gre za črto izhlapevanja. Pogosto je linija izhlapevanja brezbarvna. Črta izhlapevanja se bo verjetno pojavila potem, ko je vaš urin popolnoma izhlapel, zato je pomembno, da sledite navodilom, kako dolgo morate pustiti test, preden ga preverite in odstranite.

PREBERITE TUDI: Razkrivamo 6 mitov o nosečnosti, da bi pomagali vsem bodočim mamicam

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj