… potrebujejo nekaj let in morda zdravniško pomoč, da zanosijo. In skoraj vsaka bodoča mama, ne glede na to, koliko časa je potrebovala, da zanosi, prebere vse in kar koli o nosečnosti, da bi otroku zagotovila dobro počutje. Na žalost je na internetu veliko napačnih in netočnih informacij, ki so včasih celo škodljive.

1. Široki boki olajšajo porod

Širši boki se večinoma nanašajo na širši ilium – največji in zgornji del bokov. Toda v resnici razdalja med ilijačnimi grebeni nima nobene zveze z velikostjo rojstnega kanala. Šteje oblika in velikost okrogle luknje na sredini medenice. Imenuje se medenični dovod in je lahko enak, če ima ženska zelo velike ali zelo majhne boke.

2. Velikost in oblika trebuha kažeta, ali je dojenček deček ali deklica

Zelo priročno bi bilo na ta način prepoznati spol dojenčka, vendar na žalost to ni tako preprosto. Na obliko in velikost izbokline nosečnice lahko vplivata dve stvari: velikost ploda in njegov položaj v maternici.

3. Večkratni ultrazvok za otroka ni varen

Ni znanstvenih dokazov, da bi lahko pravilno opravljen prenatalni ultrazvok škodoval materi ali njenemu nerojenemu otroku. Ultrazvok ne uporablja sevanja; za ustvarjanje slike uporablja visokofrekvenčne zvočne valove, ki se odbijajo od otroka. Toda intenzivnost teh valov je zelo nizka in postopek je precej hiter.

4. Za otroka je slabo, če ležite na trebuhu

Otrok je skrit globoko v maternici in zaščiten. Nosečnica lahko leži in spi na trebuhu, dokler je udobno. Če se počuti v redu, otroku ne bo škodovalo.

5. Med nosečnostjo ne smete teči

Nosečnost ne pomeni, da bi morali prenehati teči. Če ima ženska nezapleteno nosečnost, je varno in zdravo teči v vseh trimesečjih. Seveda se izogibajte teku, če imate zaplete, kot so povišan krvni tlak ipd.

6. Jutranja slabost se zgodi le zjutraj in šele v prvem trimesečju

Jutranja slabost je najpogostejši simptom nosečnosti. Do 80 % nosečnic se na nek način sreča s to težavo, vendar le 2 % trpi le zjutraj. Kljub imenu se lahko pojavi kadar koli v dnevu. Nekateri strokovnjaki celo predlagajo, da bi jo preimenovali. V večini primerov se konča po prvem trimesečju, vendar jo do poroda doživi do 20 % nosečnic.

PREBERITE TUDI: Zakaj splošni mediji svarijo pred prehranskimi dopolnili, ki ščitijo in izboljšujejo zdravje?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj