Dandanes si več ne predstavljamo, da za osebno higieno ne bi skrbeli z geli za prhanje, šamponi in deodoranti. A ker je zadnja leta tako močno prisoten trend 'nazaj k naravi', mnogi preizkušajo druge metode, s katerimi bi lahko na kar se da naraven način skrbeli za osebno higieno. Eden izmed teh je tudi umivanje las z jabolčnim kisom, za katerega nekatere navdušenke pravijo, da ima skoraj čudežen vpliv na lase in lasišče.
 
 

Kakšni so torej vplivi uporabe jabolčnega kisa na lase?

 

1. Imeli boste občutek bolj čistih las

Eden najboljših učinkov jabolčnega kisa je, da naj bi odstranil vse obloge z las, ki nastanejo zaradi uporabe negovalnih izdelkov, kot so maske, balzami ipd.; ter izdelkov za oblikovanje las.
 

Kako to narediti?

V 2 dl vode zmešajte 3 žlice jabolčnega kisa in temeljito vmasirajte v lase, nato sperite in nadaljujte z oblikovanjem kot sicer.
 

2. Morda boste imeli manj prhljaja

Če ste nagnjeni k prhljaju, vam kis lahko pomaga. Eden najpogostejših vzrokov prhljaja je prisotnost glivic, ki pa ne marajo kislosti. Poleg tega ima kis tudi protimikrobno delovanje, zato je idealna nega, če imate prhljaj. Ponovite dvakrat na teden.
Postopek: enak kot pri točki 1.
 

3. Vaši lasje bodo morda bolj sijoči

Ker je jabolčni kis kisel, torej ima kisel pH, uravnava pH lasišča in las, ne da bi imel izsušujoče delovanje. Zaradi kislega pH-ja odstrani minerale z vaših las, zaradi česar so lasje boilj prožni, zdravi in sijoči.
 

4. Vaši lasje bodo morda močnejši

Naravna kislost jabolčnega kisa pomaga zgladiti lase in njihovo 'povrhnjico' (luskice, ki prekrivajo las), kar pomeni, da so lasje ne le bolj sijoči, temveč tudi bolj mehki in gladki.
 

Brez skrbi – vonj skoraj takoj izgine

Takoj po uporabi kisa imajo sicer lasje blag vonj, a brez skrbi, vonj se hitro porazgubi!
 

Foto: pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj