… in je priznana po svojih močnih zdravilnih lastnostih, vključno z protivnetnimi lastnostmi in pomoči pri preprečevanju nekaterih bolezni. In zdaj imamo popolnoma novo uporabo začimbe, ki se sicer morda zdi malo verjetna: beljenje zob.

Ustno zdravje je zapleteno in čeprav vsi vemo, da so svetli, bleščeči biserno beli zobje bistveni za brezhiben izgled, komercialna sredstva za beljenje zob predstavljajo nevarnosti za vaše ustno zdravje in lahko povečajo verjetnost, da boste razvili težave, kot so bolezni dlesni, gingivitis in zobno gnilobo ter celo paradontozo. Na našo srečo je kurkuma povsem naravna alternativa nadležnim kemikalijam, ki lahko namesto tega koristijo vašemu ustnemu zdravju na več načinov. Tako je: ne samo, da bo kurkuma naredila vaše zobe bolj bele, ampak vam lahko dejansko pomaga pri preprečevanju bolezni dlesni in zmanjšanju kakršnega koli vnetja dlesni in ust.

Kurkuma za beljenje zob: recept in postopek

Če želite uporabljati kurkumo za varno beljenje zob, morate paziti, da ne pretiravate. Spodaj opisan postopek lahko uporabljate le nekaj dni in ga ne smete ponavljati več kot enkrat na dan, saj lahko to poškoduje vašo sklenino.

Obstaja nekaj načinov za vključitev kurkume v rutino nege ustne votline. Prvi je, da naredite lastno beljenje s kurkumo v prahu. Upoštevajte, da je kurkuma začimba precej močnega okusa, zato, če niste ljubitelj tega okusa v ustih, lahko poskusite svoji kurkumi v prahu dodati nekaj metinega olja. Še ena opomba: madeži kurkume. Bodite previdni pri oblačilih in ne pozabite, da za nanašanje uporabite svežo zobno ščetko, saj bodo ščetine porumenele.

Če želite narediti svojo mešanico za beljenje zob s kurkumo, preprosto vzemite majhno količino, približno četrtino čajne žličke kurkume v prahu, in po želji dodajte svoje metino olje. To je vse kar potrebujete! Umijte si zobe kot običajno z običajno zobno pasto, nato pa  mokro zobno ščetko rahlo potopite v mešanico prahu. Mokro kurkumo v prahu nanesite na zobe in dlesni. Pustite, da kurkuma v prahu sedi na vaših zobeh pet do deset minut, nato pa temeljito sperite s toplo vodo. Nato si ponovno umijte zobe z zobno pasto in končali ste!

PREBERITE TUDI: Kurkuma: Zakaj je zdrava in kje jo uporabiti?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj