Znana je po tem, da je odličen vir vlaknin in drugih pomembnih hranil. Vemo, da je paprika zdrava zelenjava, vendar vas lahko presenetijo nekateri pozitivni učinki!

Dobro vpliva na možgane

Paprika je polna vitamina C. Pravzaprav paprika dejansko vsebuje več vitamina C kot pomaranče! Mnogi ljudje o vitaminu C ne vedo, da poleg njegovih zdravstvenih koristi, kot je krepitev imunosti in obvladovanje visokega krvnega tlaka, dejansko dokazano pomaga pri kognitivnih funkcijah, ki opešajo s staranjem.

Krepi imunski sistem

Paprika vsebuje solidno količino vitamina A , za katerega je znano, da pomaga pri krepitvi našega imunskega sistema. Večina raziskovalcev se strinja, da nas zadostne količine vitamina A lahko zaščitijo pred nalezljivimi boleznimi, vendar o tem še ni dovolj raziskav. To je lahko zato, ker pomanjkanje vitamina A ovira našo sposobnost absorpcije hranilnih snovi z regeneracijo nekaterih črevesnih ovir po okužbi. Vitamin A je potreben tudi za izgradnjo pomembnih celic, ki se borijo proti nalezljivim boleznim.

Lahko izboljša vaše razpoloženje

Paprika lahko dejansko izboljša vaše razpoloženje. Paprika vsebuje veliko vitamina B6, za katerega je znano, da izboljša razpoloženje in zmanjša tveganje za depresijo. Glede na študijo, objavljeno v Journal of Deherited Metabolic Disease, se lahko vitamin B6 uporablja kot dodatek za pomoč pri simptomih depresije. Vendar je pomembno omeniti, da samo v papriki ne moremo dobiti dovolj velike ravni B6, zato je nikoli ne smemo uporabljati kot sredstvo za zdravljenje depresije.

Lahko zniža vaš krvni tlak

Paprika vsebuje naravni barvni pigment, imenovan kvercetin. Ta pigment je del skupine flavonoidov in deluje kot močan antioksidant v telesu. Kvercetin je povezan z mnogimi različnimi zdravstvenimi koristmi, vključno s protivnetnimi učinki, bojem proti rakavim celicam, zmanjšanjem tveganja za bolezni srca in znižanjem krvnega tlaka.

PREBERITE TUDI: B vitamini za boljše počutje in dobro zdravje

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj