In letošnja moda je prinesla kar nekaj novosti – pravzaprav toliko, da bo zagotovo vsaka modna navdušenka našla kak model, ki jo bo navdušil. Širok nabor različnih modelov, barv in silhuet bo zaznamoval poletje 2020. In kateri so tisti, ki letos še prav posebej izstopajo?

Oranžna

Vsako sezono izstopa kaka barva in letos je to oranžna oz. barva mandarin. Videli smo jo lahko na skorajda vseh modnih pistah za pomlad in poletje 2020, med drugim Bottega Veneta, Valentino in Emilia Wickstead. Močna, vesela, pozitivna barva je velik trend pri vseh kosih oblačil, zato jo bomo, jasno, veliko videvali tudi pri kopalkah in ostalih kosih za na plažo.

Enodelne

Se spominjate prsate Pamele Anderson, ki je obnorela moško populacijo po celem svetu? Takšne kopalke so letos nadvse modne: enodelne, z visokim izrezom na bokih in lahko tudi zadrgo spredaj, da lahko še malce bolj razkrijete svoje oprsje, če želite. Barve? Kakršnekoli, najbolj ‘in’ pa boste v rdečih, črnih in, jasno, oranžnih.

Volančki

Če je vaše oprsje bolj majhno in bi ga rade poudarile, je idealen način, da to dosežete, z volančki. Ti so lahko na košaricah ali pa naramnicah. Največji učinek boste dosegle, če boste izbrale podložene košarice, ki imajo dodane še volančke.

PREBERITE TUDI: To so barve, ki jih bomo nosile spomladi 2020

Tropski potiski

Potiski so letos velik trend, sploh naravni. Mednje torej sodijo tudi tropski in sicer v vseh odtenkih, k nam pa prihajajo direktno z modnih pist. Videli smo jih lahko na modnih pistah oblikovalcev, kot so Fendi, Peter Pilotto in Marni, ki so vsi predstavili močne potiske iz džungle; cvetove in žive barve.

Oh, in nikar ne pozabimo na J.Lo, ki se je lani sprehodila po modni pisti Donatelle Versace v močnem zelenem tropskem potisku in vsem vzela sapo. Da bodo ti potiski prisotni tudi na kopalkah, dokazujeta znamki Matteau in Reina Olga v svojih kolekcijah.

Cvetlični potiski

Le kaj je bolj klasičnega in ženstvenega kot so cvetlični potiski? Naj bodo vaše kopalke vaše sanje – ne glede na to, ali ste izbrale bikini, tankini ali enodelne. Resnično je na voljo toliko cvetličnih potiskov vseh velikosti in barv, da bo prav vsaka ljubiteljica rožic našla popolnega zase.

Živalski potiski

Uf, seksi! V živalskih potiskih je nekaj divjega, prvinskega, zato so pravzaprav vedno modni – in vedno seksi. Letos se bo posebej moden le eden, temveč kar vsi. Tako boste lahko izbirale med leopardom, gepardom, zebro, tigrom, kačo … in če boste izbrale enodelne ali tankini, jih boste lahko izvrstno kombinirale na krilo ali hlače za večerni izhod.

Pike

Pike in pikice. Ženstvene in prisrčne hkrati bodo letos velik trend.

Prevezano

Ta trend je bil sicer prisoten že pretekla leta, letos pa je še bolj opazen in prisoten še v malce drugačni različici: to je v obliki trakcev. Modele, kjer so širši pasovi ali ožje vrvice prevezane okoli trupa lahko najdemo praktično pri vseh kolekcijah in nadvse lepo popestrijo klasične bikinije. Njihova največja prednost je raznolikost zgornjih delov kopalk – moramo priznati, da so nekateri oblikovalci res pokazali svojo izvirnost!

Če boste dodale krilo ali hlače, bodo ti kosi uporabni še za kam drugam, ne le za na plažo. Seveda pa bodo ti modeli prišli v poštev predvsem za zelo vitke, da se ne bodo vrvice in trakovi izgubili v gubah. Če ste obilnejše postave, raje izberite kak drug model kopalk – letos jih je na voljo zares veliko!

PREBERITE TUDI: Modni poznavalci napovedujejo, da bodo taki sandali največji modni hit 2020

Izrezano

Pokažimo še več kože, je očitno letošnji moto kopalk. Tako so kopalke, ki imajo izrezane določene predele, letos eden najbolj vidnih trendov. Ne glede na to, ali gre za bikini ali enodelne – tako boste na plaži pokazale še malce več kože in dobile še malce več vitamina D. izrazi so lahko prisotni povsod; spredaj, zadaj ali ob straneh. Seksi, ni kaj!

Visok izrez na bokih

Če se vam je zazdelo, da ste se nenadoma znašli v osemdesetih, vas občutek ne vara. Trend izjemno visokih izrezov na bokih, ki poudari vse ženske obline, je nazaj. Letos bodo ti izrezi še posebej izraziti, zato – če so se vam zdeli v osemdesetih zelo visoki – boste letos naravnost šokirani. Videz, ki na prvi pogled deluje malce čudno, optično močno podaljša noge, zato stanje na prstih pri fotografiranju ne bo več potrebno.

Visoki izrezi so prisotni tako pri bikinijih kot tudi tankinijih in enodelnih kopalkah. Zatorej če želite, da so vaše noge videti neskončno dolge, nikar več ne pomišljajte in si omislite tovrstni model.

Rokavi

Eden letošnjih najbolj nenavadnih in nepričakovanih trendov so zagotovo rokavi kopalk. Ti so lahko kratki, srednje dolžine ali dolgi; oprijeti ali nabrani. Verjetno je odveč poudarjati, da jih lahko nosite tudi kot zgornji del k hlačam ali krilom, mar ne? In še po ramenih vas ne bo opeklo, če ste nagnjene k temu.

Na voljo so v modelih, ki spominjajo na majice – sploh tisti z vozlom ali pentljo spredaj; enodelne s kratkimi ali dolgimi rokavi; tankini z dolgimi rokavi in visokim izrezom spodnjega dela kopalk in vse variante vmes.

Nabrano

Trend, ki je letos največja novost, so nabrane kopalke. Tako bikiniji kot tudi enodelne kopalke so tako videti bolj glamurozne in romantične, še zlasti, če imajo satenast videz. Zato so tudi idealne, če jih želite kombinirati s kakim kosom oblačil in se v njih odpraviti v mesto (na morju, se razume). Obetavna oblikovalka Isa Boulder je predstavila še posebej osupljivo kolekcijo, ki je bila lansirana ta mesec.

Nedrčki z žico

Še zlasti če vaše prsi niso več najbolj jedre in pokončne bodo izvrstna pomoč nedrčki z žico. Ti bodo poskrbeli za dodatno obliko in oporo prosim. Če pa je vaše oprsje tudi bolj skromno, vsekakor izberite nedrček, ki ima poleg žice tudi nekaj podloge. In ne pozabite na pokončno držo!

Glamurozno

Kopalke za leto 2020 nikakor niso bile namenjene, da ostanejo zgolj na plaži. Okrašene z razni mi detajli, kot so okrasni kamenčki, školjke, pasovi, volančki; žametne teksture in svetlikajoči se materiali so namenjeni nošenju tudi za druge, celo posebne, priložnosti.

Kako jih kombinirati? Eleganten ženstven slamnik s širokimi krajci in sončna očala bodo idealen dodatek za pozno popoldansko ali večerno skranje koktajlov v baru na plaži. In seveda ne pozabite na nakit, ki bo dodal piko na i; v kombinaciji s skinny džinsom ali dolgim krilom pa bodo idealna izbira tudi za večerni izhod.

Kombinacije

Seveda pa se vsi našteti trendi med seboj tudi prepletajo in kombinirajo. Tako boste našle npr. enodelne kopalke z visokim izrezom bokov, ki so hkrati prevezane; kombinacija tankinija s podloženimi košaricami z žico ipd. Izvirnih kombinacij, modelov in barv je na pretek, zato si dajte duška pri izbiri.

PREBERITE TUDI: Take kratke hlače bomo nosile letos

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj