Letos je bilo vreme zelo zanimivo, saj sta se skorajda zamenjala mesec maj in april. A ne glede na to se ozračje segreva in kaj kmalu bo nastopil čas, ko bomo lahko oblekle kratke hlače. In kakšne bodo letos najbolj modne?

Nekaj bo novih trendov, ki bodo popestrili naš videz; eden se je (žal) ohranil od preteklega leta in eden, nadvse damski, nas spremlja že nekaj let. In ne glede na to, da ste zadnja dva meseca morda preživele v trenirki, je sedaj čas, da se spet spravimo v lepša oblačila, v katerih se bomo tudi čisto drugače počutile.

Prednost letošnjih trendov? Kratke hlače so malce daljše kot pretekla leta, zato boste videti precej bolj damsko in uglajeno. Spodnjih 5 trendov pa je tistih, s katerimi ne morete zgrešiti.

1. Chino kratke hlače

Kratke hlače, ki se jih prav zagotovo še dobro spominjajo vaše mame. Letošnje so precej bolj damske in manj športne, zato jih boste lahko kombinirale tudi na bluze in elegantnejše majice. Za skorajda poslovni videz dodajte suknjič in že boste nared za v službo!

2. (Umetno) usnje

Morda (umetno) usnje zveni kot material, ki je za poletje pretežak in prevroč (in če izberete umetno, tudi ne diha) – a za pozno popoldan in zvečer bo brez dvoma dobra izbira. Poleg tega so sodobni materiali že tako tanki in kakovostni, da ni več občutka, da bi bile ovite v celofan.
Izvrstne za kombiniranje na navadno majico; bluzo ali (tanek) puli.

3. Bermuda

Bermuda hlače, ki so mlade daljše – do pod kolen – so še primernejše za v službo saj pokrijejo kolena (če rečemo, da eo kratke hlače ekvivalentne mini krilu po dolžini; so bermuda krilu do pod koleni). V džins različici so primerne predvsem za prosti čas.

4. Kolesarske hlače

Trend, ki je postal moden lani in za katerega menimo, da bi bilo bolje, da bi v lanskem letu tudi ostal. Naj športna oprema ostane športna – če pa že ne morete brez njih, si omislite ‘athleisure’ outfit, saj poskus, da bi jih naredile elegantne, izpade kaj klavrno, kar lahko vidimo na fotografiji.

5. Hlače, ki se zavežejo okoli pasu (‘paperbag’ hlače)

Hlače, ki nas spremljajo že tretje leto, ostajajo. Urejen, damski videz, katerim ne morete zgrešiti, ne glede na to, ali ste izbrale dolge ali kratke hlače. Ravno pas iz blaga in pentlja naredita videz zelo ženstven, poleg tega pristajajo skoraj vsem in so super udobne.

Razne kombinacije

Sicer lahko izberete tudi hlače, ki združujejo več karakteristik: npr. Usnjene paperbag; ali bermuda paperbag, usnejne bermuda ipd. Sploh ‘paperbag’ pas je namreč še vedno nadvse moden, zato ga bomo videvale na vseh modelih in dolžinah hlač.

PREBERITE TUDI: 5 najbolj modnih hlač, ki jih bomo nosile letos

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj