… da ne bi želeli držati novorojenčka. Če se sprašujete, ali je sprejemljivo, da gostje držijo novorojenčka, je odgovor ne. Pravzaprav bi morali starši poskušati omejiti število obiskovalcev, s katerimi njihov otrok sploh pride v tesen stik. Ta “pozitivna sebičnost” je zelo pomembna. Gotovo ste goreli od želje, da bi spoznali svojega malčka, a verjemite, da so bili tudi drugi v velikem pričakovanju. Vendar razmislite o tem, da bi vaša širša družina in prijatelji počakali na obisk še dva do tri mesece, da bo otrokov imunski sistem močan.

Novorojenčki niso imeli časa za razvoj svojega imunskega sistema, zato so bolj izpostavljeni tveganju za razvoj okužb z bakterijami in virusi.

Higiena pri dajanju dojenčka v tuje roke

Kdor pride v tesni stik z novorojenčkom, si mora najprej umiti roke. Prav tako bi bilo dobro odstraniti ves nakit iz rok.

Poleg tega, ne glede na to, kako čudovita so dojenčkova lička, obiskovalci ne smejo poljubljati otroka ali se preveč približati njegovemu obrazu.

Kako povedati družini in prijateljem, da še ni čas za preživljanje časa z dojenčkom?

Očitno je lahko neprijetna situacija, če vas nekdo vpraša, ali lahko drži otroka, in morate reči ne. Ampak ne obremenjujte se s tem. Preprosto razložite osebi, zakaj je pomembno, da otroka prvič ljubi “na daleč”, in razumela bo, da gre le za zdravje.

PREBERITE TUDI: Kaj povzroča vonj novorojenčkov?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj