Saj poznate kratico LBD, kajne? Gre za Little Black Dress ali malo črno oblekico, ki mora biti v omari vsake ženske. In če obstaja kak kos jesensko-zimske garderobe, ki prav sodi v omaro vsake ženske, potem je to brez dvoma CC – torej Camel Coat ali plašč v kamelji barvi.

O tem, kateri kosi so nepogrešljivi za vsako urejeno žensko, smo že pisali in si lahko preberete v tem članku; a plašč v kamelji barvi je brez dvoma ponovno zablestel v zadnji sezoni.

Ali ste vedeli …

… da je plašč v kamelji barvi pravzaprav plašč za polo, ki so ga nosili igralci pola v Angliji? Ja, prav res, in šele kasneje so ga priredili, da so ga začeli nositi tudi v vsakdanjem življenju. Vse kaže, da gre res za izjemen in vsestranski kos, saj ga dandanes dejansko nosijo vsi; oba spola in pripadniki vseh generacij v vseh možnih kombinacijah, celo športnih.

Na začetku so da delali iz kamelje dlake, kasneje pa so prešli na volno in volnene mešanice, medtem ko je dandanes na žalost na voljo v poliestrskih različicah, ki niso ne tople, ne okolju prijazne.

Kamelji plašči so praviloma kos jesensko-zimske garderobe, medtem ko je za toplejše dni primernejša trenčkot različica.

Zakaj bi ga morale imeti, se sprašujete?

Razlogov za to je več.

  1. Pristaja popolnoma vsem barvnim tipom, zato boste z nakupom težko zgrešile.
  2. Pristaja vsem barvnim tipom, zato je – podobno kot črna, ki pa ne pristaja vsem – res idealna izbira in dolgoročna investicija, ki se vam bo še kako obrestovala.
  3. Je kos, ki ga lahko kombinirate na vsa oblačila, tako na bolj vsakdanja, ‘casual’, kot tudi izjemno elegantna.

Kako ga kombinirati?

Dobesedno ni omejitev; nosite ga lahko na vse – tako na elegantne kot tudi bolj casual outfite. Izogibajte se le pretirano športnim kosom, kot so npr. tekaške superge in trenirkam, da ohranite ženstvenost in ne izničite povsem elegance tega večnega, vsestranskega kosa.

Izjemen (in obvezen!) kos tudi za moške

Če sodite med urejene moške, potem plašč v kamelji barvi ne bo manjkal niti v vaši omari.

Nasvet

Kupite kakovosten kamelji plašč, ki vsebuje najmanj 60 % volne, da bo dovolj topel in vam bo služil dolga leta, morda celo za vedno. To je brez dvoma kos, kjer se splača malce investirati oz. .počakati na razprodaje.

PREBERITE TUDI: 8 trikov, da bodo vaša poceni oblačila videti draga in kakovostna

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj