V zadnjih letih lahko opažamo čedalje manj estetike tako na modnem kot tudi lepotnem področju, ter čedalje več pretiravanja, ko večina želi predvsem izstopati, pa četudi na negativen način.

To lahko opazimo tudi pri lepotnih trendih zadnjih let, kjer so estetsko, damsko in zmerno zamenjala razna pretiravanja. Eden izmed najbolj očitnih primerov so npr. nohti, kjer so ženstvene dolžine in oblike nadomestili prekomerno dolgi, špičasti in okrašeni nohti, ki so svetlobna leta tako od ženstvenosti kot tudi estetike.

A imamo dobro novico za vas: nobene potrebe ni, da slepo sledite trendom. Dandanes boste bolj izstopale, če boste ženstvene in damske kot trendovske in ravno tega v sodobnem svetu tudi najbolj manjka.

4 pravila

Kakšni so ženstveni, damski nohti, ker ste v balastu trendov morda že malce pozabile? Takšni nohti morajo izpolnjevati 4 pogoje:

  1. Damski nohti so vedno nalakirani, četudi le z mlečnim odtenkom.
  2. Ženstveni ali damski nohti so nalakirani v eno od treh barvnih družin: mlečni oz. naravni odtenki; rdeči odtenki; črno-rdeči odtenki.
  3. Damski nohti so kratki do srednje dolgi. Pozabite na pogrižene ali ekstremno dolge nohte.
  4. Damski nohti so oblikovani v obliko, ki je kombinacija ovalne in oglate, imenovane ‘squoval’. Nohti, ki gredo v širino ali špico, izpadejo izjemno neženstveno.

Več pa si oglejte v spodnjem videu avtorice in urednice portala Planet Lepote, Tanje Matko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj