Glede na to, da berete ta prispevek – predvidevamo, da ste to vi. Velikokrat se zgodi, da je v zvezi samo ena oseba redoljubna, medtem ko je drugi osebi (in velikokrat tudi otrokom) popolnoma vseeno, če je v koritu gora neumite posode, če je košara s perilom do vrha polna in če je na policah že za dva prsta prahu, vedno puščajo stvari tako kot jih uporabijo in nikoli ne pospravljajo za seboj. Vi, ki imate radi red in čistočo, ponavadi vedno pospravljate sami – tudi za ostalimi in če vam to ni po godu, lahko hitro pride do konflikta, zato berite dalje in si preberite 4 načine, kako izboljšati situacijo v kateri se nahajate.

1. Zavedajte se, da tega ne počnejo namenoma

Možgani vsakega človeka delujejo drugače in se osredotočajo na različne stvari. Tisti, ki ne pospravljajo za seboj, preprosto ne “vidijo” nereda. Vsaj ne na način, kot ga vidite vi. Zato ne mislite, da to počnejo samo zato, da vas nervirajo.

2. Pogovorita se o stvareh, od katerih ne odstopate

Kaj vas najbolj moti? Nogavice ob sedežni? Kozarci na klubski mizici? Umazana posoda od zajtrka? Pogovorita se in se dogovorita, da te stvari pač mora pospravljati za seboj, medtem ko mu/ji pri ostalih lahko pogledate čez prste.

3. Ustvarite urnik čiščenja

Ustvarita urnik in rutino čiščenja. Vsak dan se pospravi/očisti nekaj in vsak dan nekdo. Tako se bo ta oseba najlažje navadila na čiščenje, čeprav ji sprva ne bo dišalo.

4. Bodite pametnejša oseba

Če pride do konflikta, se poskusite zadržati in na prijazen (normalen) način obrazložiti situacijo. Če ne najdeta skupnega jezika in si lahko privoščita čistilko – si jo, saj bo to optimalna rešitev za vse vajine težave glede te situacije.

PREBERITE TUDI: Kako očistiti preprogo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj