… osebnih in občutljivih informacij shranjuje in deli na spletu, je bistveno, da sprejmete ukrepe za zaščito pred kibernetskimi grožnjami.

Tukaj je nekaj načinov za zaščito vaših osebnih podatkov na spletu:

Uporabljajte močna gesla: Močno geslo mora biti dolgo vsaj 12 znakov in vsebovati kombinacijo črk, številk in simbolov. Izogibajte se uporabi podatkov, ki jih je zlahka uganiti, kot sta vaše ime ali rojstni datum.

Omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti: To doda dodatno raven varnosti, saj poleg gesla zahteva drugo obliko identifikacije, kot je koda, poslana na vaš telefon.

Posodabljajte programsko opremo in sisteme: redne posodobitve programske opreme pogosto vključujejo varnostne popravke, zato je pomembno, da so vse vaše naprave in sistemi posodobljeni.

Bodite previdni z e-pošto in prilogami: bodite previdni pri e-pošti ali prilogah iz neznanih ali sumljivih virov. Nikoli ne odpirajte priponk neznanih pošiljateljev in če niste prepričani o viru e-pošte, ne klikajte nobene povezave.

Uporabite VPN: Navidezno zasebno omrežje (VPN) šifrira vašo internetno povezavo in pomaga zaščititi vaše spletne dejavnosti pred nadzorom.

Bodite previdni pri javnih omrežjih Wi-Fi: javna omrežja Wi-Fi so pogosto nezavarovana in so lahko tarča kibernetskih kriminalcev. Izogibajte se dostopu do občutljivih podatkov, kot je spletno bančništvo ali nakupovanje, v javnem omrežju Wi-Fi.

Uporabite priznan protivirusni program: protivirusni programi lahko zaznajo in odstranijo zlonamerno programsko opremo, ki lahko ogrozi vaše osebne podatke.

Če sledite tem preprostim korakom, lahko pomagate ohranjati svoje osebne podatke na spletu in zmanjšate tveganje, da postanete žrtev kibernetske kriminalitete.

PREBERITE TUDI: 4 načini, s katerimi vas družabna omrežja spravijo v slabo voljo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj