Dolgi lasje so lepi le, če so ustrezne kakovosti, gostote in lepo negovani. In za to zahtevajo določeno nego, še zlasti, če so tretirani – torej beljeni, barvani ali celo trajno kodrani ali ravnani. Vsak izmed teh postopkov namreč poškoduje povrhnjico las, da izgubijo lesk in postanejo pusti in brez sijaja, lahko celo izsušeni, lomljivi in zelo poškodovani.

Medtem, ko lahko zelo poškodovane in razcepljene konice rešijo samo škarje, pa lahko izsušene in poškodovane lase spravite v neprimerljivo boljše stanje s kakovostnim balzamom ali masko za lase. Vendar a se je tudi vam že zgodilo, da kljub uporabi maske ali balzama, vaši lasje niso bili toliko boljši, kot ste si želele ali pričakovale?

Predstavljamo vam 2 trika, da bodo maske in balzami zares delovali tako, kot je treba in bodo vaši lasje po uporabi res opazno lepši.

1. Masko oz. balzam nanesite na delno osušene lase

Več, kot ostaja vode v laseh, manj maske bodo vpili, zato bo tudi učinek slabši. Zato po pranju lase za kako minuto zavijte v brisačo, da popivna vodo iz las. Šele nato nanesite masko oz. balzam.

Nasvet: če imate zelo poškodovane lase, lase še bolj osušite – lahko celo do polovice, kar naredite kar s sušilnikom las, in šele nato nanesete masko ali balzam.

2. Masko oz. balzam pustite učinkovati dlje časa

Četudi morda na izdelku piše, da pustite 2 do 5 minut, jo v primeru zelo poškodovanih las pustite učinkovati dlje časa – najmanj 10 minut pa do največ pol ure. Nato lase temeljito sperite.

Nasvet: če boste masko oz. balzam sprali z bolj hladno vodo, bodo lasje prav tako bolj bleščeči in manj poškodovani.

PREBERITE TUDI: 5 najpogostejših napak, ki jih delajo dolgolaske

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj