… in posledično prekomerno telesno težo ter morebitne zdravstvene težave.

Pijte vodo

Če takoj po obroku čutite lakoto, morda lakota ni tista, ki povzroča nenadno hrepenenje po hrani, ampak žeja. Lakota in žeja lahko v naših možganih sprožita zelo podobne občutke. Zato je pitje vode in zagotavljanje, da je vaše telo dobro hidrirano, ključnega pomena za preprečevanje neželenih hrepenenj.

Zaužijte več beljakovin

Zdrava prehrana, ki je sestavljena iz pustih beljakovin, kot so pusto meso, školjke in morski sadeži, lahko pomaga pri zmanjšanju neželenega hrepenenja. Večino kalorij lahko dobite iz beljakovin in hkrati zmanjšate svojo hrepenenje po hrani ali nočnih prigrizkih.

PREBERITE TUDI: Recept: Juha iz hokaido buče

Omilite stres

Stres lahko povzroči neželene epizode prenajedanja, kar lahko hitro privede do neželenih odvečnih kilogramov. Poskušajte znižati stres z vadbo joge in meditacije ali kakšnega drugega športa ali sproščujoče aktivnosti.

Zadostna količina spanja

Nezadostna količina spanja je povezana s povečanim vnosom hrane in neželenim povečanjem telesne teže. Dovolj spanja je še en način, s pomočjo katerega lahko posredno nadzirate hrepenenje po hrani. Dober spanec pomaga zmanjšati raven kortizola (stresnega hormona), kar lahko zmanjša potrebo po hrani.

Imejte pravilno prehrano

Z ustreznimi obroki lahko zmagujete v boju proti pogostim napadom lakotam in nezdravemu prenajedanju. Tekom dneva naj bodo razporejene majhne porcije obrokov. Tako lahko ohranite zdrav apetit, hkrati pa preprečite neželeno povečanje telesne teže.

PREBERITE TUDI: Koristne lastnosti hokaido buče

Žvečite žvečilni gumi

Žvečilni gumi je način, ki vam lahko pomaga ustaviti hrepenenje po hrani in raznih prigrizkih. To pa lahko prav tako prepreči nepotrebno povečanje telesne teže in vam pomaga ohranjati zdravo telesno težo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj