Ne zavrzite je. Odlično jo lahko uporabite na vrtu.

Mnogi ljudje se odločijo, da kavno usedlino položijo v zemljo in jo uporabijo kot gnojilo. Prednost uporabe kavne usedline kot gnojila je, da zemlji doda organski material, kar izboljša drenažo, zadrževanje vode in zračenje v tleh. Uporabljena kavna usedlina bo prav tako pripomogla k uspevanju mikroorganizmov, ki so koristni za rast rastlin, in pritegnila deževnike. Mnogi menijo, da kavna usedlina znižuje pH zemlje, kar je dobro za kisloljubne rastline. Vendar to velja samo za svežo kavno usedlino. Če uporabljeno kavno usedlino sperete, bo imela skoraj nevtralen pH 6,5 in ne bo vplivala na kislost zemlje.

Če želite uporabiti kavno usedlino kot gnojilo, jo posujte v zemljo okoli rastlin. To lahko storite tudi z ostanki razredčene kave.

Druge uporabe rabljene kavne usedline na vrtovih

Kavno usedlino lahko na svojem vrtu uporabite tudi za druge stvari. Mnogi vrtnarji radi uporabljajo kavno usedlino kot zastirko za svoje rastline ali za preganjanje polžev. Teorija pravi, da kofein v kavni usedlini negativno vpliva na te škodljivce, zato se izogibajo prsti, kjer je kavna usedlina. Nekateri prav tako trdijo, da kavna usedlina na zemlji odganja mačke in mačkam preprečuje, da bi vaše gredice z rožami in zelenjavo uporabljale kot stranišče.

PREBERITE TUDI: Tako lahko uporabite kavna zrna v vašem domu

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj