… svetega mesta ter izpraznite mehur v 15 minutah po spolnem odnosu. Predvsem slednji je izrednega pomena. Ne glede na to, ali gre za istospolno osebo, igro s spolno igračo ali heteroseksualni odnos, je večja verjetnost, da boste dobili okužbo sečil, kar je lahko zelo neprijetno in lahko povzroči večje težave,. Zato pomaga izpraznjenje mehurja po vsakem spolnem odnosu.

Razlog se skriva v tem, da je sečnica zelo kratka in da se nahaja blizu mehurja. Med spolnim odnosom imajo tako bakterije omogočen neposreden dostop do mehurja. Še posebej previdne naj bodo ženske po menopavzi, saj se zaradi zmanjšanja estrogena tkivo tanjša in se tako težje bori proti okužbi. Tudi če je vaš partner zelo higiensko zavedna oseba, ste še vedno v nevarnosti; zato vedno pojdite na stranišče.

Priporočljivo je, da se ženske izogibajo vaginalnemu izpiranju s takšnimi ali drugačnimi zvarki, saj lahko porušijo občutljivo naravno ravnovesje vaginalnih bakterij, kar ogroža stanje zdravja. S poskusom čiščenja telesa se dejansko izpostavljate večjemu tveganju za okužbo.

Pri moških in ženskah je pogosto želja, da se po seksu počutijo manj “mokre”. V tem primeru je nežno čiščenje zunanjih spolovil z vodo in blagim detergentom popolnoma varno – drgnjenje ni potrebno in izogibajte se močnim milom.

PREBERITE TUDI: Ženske, pazite, s kom imate spolne odnose!

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj