… dragulje domov, začne ura tiktakati. Čeprav so lahko videti kot jagode, češnje veljajo za koščičasto sadje in si delijo podobnosti z breskvami, nektarinami, marelicami in slivami. In tako kot večina občutljivega sadja se lahko češnje hitro pokvarijo, če niso pravilno shranjene. Ampak ne skrbite, zajeli smo vse, kar morate vedeti, da pravilno shranite češnje in kar najbolje izkoristite sezono.

češnje

Ko prvič prinesete češnje domov, je prvi korak, da preberete sadje in zavržete morebitne plesnive ali razpokane češnje. Prav tako boste želeli zavreči vse, ki so se odprle. Češnje je treba vedno hraniti v hladilniku, razen če jih nameravate takoj pojesti.

Najboljši način za podaljšanje življenjske dobe svežih češenj je, da poskrbite, da ostanejo čim bolj suhe. To pomeni, da lahko pranje svežih češenj pred shranjevanjem pospeši proces kvarjenja. Namesto tega počakajte in jih sperite s hladno vodo, tik preden jih jeste ali uporabite v receptu. Če imate v hladilniku dovolj prostora, je najbolje, da češnje prenesete v široko in ravno posodo za shranjevanje. Preden dodate češnje, posodo obložite s suhimi papirnatimi brisačami (in po potrebi med plasti položite več papirnatih brisač), da vpijejo vodo. Če so pravilno shranjene, morajo sveže češnje v hladilniku zdržati vsaj en teden.

PREBERITE TUDI: Češnje so bogat vir vitaminov, a z njimi ne pretiravajmo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj