Otroci povedo, da jim je dolgčas, da bi se začeli ukvarjati z njimi, vendar to ne pomeni, da slabo opravljate svoje delo. Bolj verjetno je, da so leni, oziroma se ne znajo zamotiti sami. Prva stvar, ki si jo morate zapomniti, je, da je njihov dolgčas njihova težava, ne vaša,” pravi Lynn, strokovnjakinja o starševstvu iz Kanade. Starši na to pozabijo in mislijo, da bi morali imeti rešitev za vse, zato ponudijo ideje (ki so vedno odločno zavrnjene).”

“Vaša naloga je zagotoviti, da ima otrok dovolj možnosti za početje, to so lahko umetniške potrebščine, stvari za oblačenje ali priložnost, da gre ven in se igra,” še pravi Lynn. “Ko je vse to na svojem mestu, ga prepustite temu.”

Če je dolgčas vašega otroka šifra za: “Želim preživeti čas s tabo,” ga vključite v to, kar počnete, naj bo to priprava večerje ali zlaganje perila. Če vaš otrok nima interesa, da bi vam pomagal trgati solato ali pospravljati nogavice in bi raje strmel skozi okno, ne skrbite. Nedejavnost ni slaba. Nekaj ​​res dobrih stvari se zgodi, ko nam je dolgčas, ker takrat začnemo sanjariti. In ko začnemo sanjariti, si začnemo predstavljati svet, ki si ga želimo, ali pa pridemo do novih in vznemirljivih idej. V bistvu postanemo ustvarjalni, ko nam je dolgčas. Vaš otrok bo takrat začel razmišljati o stvareh, ki bi jih lahko počel in si našel zaposlitev.

PREBERITE TUDI: 5 stvari, ki jih mora vsak starš narediti za vzgojo čustveno inteligentnega otroka

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj